Home » Amerika » Zuidoost Amerika

Zuidoost Amerika

Karakteristiek Deep South, de Mississippi met radarboot

Deep South, de meest muzikale regio van Amerika

Florida, topvakantiebestemming in Amerika

Art Deco stijl, zo kenmerkend op veel plekken in Florida

De Creoolse en cajun gerechten staan bol van de bijzondere smaken!

Texas, steden, olie, cowboys en heel veel natuurschoon!

<        >
Het zuidoosten van Amerika kenmerkt zich door een kleurrijke mix van bekende highlights en sfeervolle, minder bekende, ervaringen. Het tropische en wereldse Florida vormt een fraai contrast met de historie en cultuur in het The Deep South.

Florida

Quality time in Florida, bouw je eigen zandkasteel!

Florida biedt vooral zon, zee & strand, maar ook verrassende Art Deco in hip & happening Miami. Er is natuurlijk plezier voor het hele gezin, in de vele pretparken van Orlando, maar ook daarbuiten. Daarnaast kunt u in Florida vele activiteiten ondernemen, maak een avontuurlijke tocht met een zogeheten air boat in de moerassen van de Everglades, ga winkelen in een van de shopping malls of sla een balletje op een van de vele golfbanen.

Een vakantie in Florida moet ook ontspanning bieden. En dat kan niet beter dan aan de vele stranden die de staat rijk is. Bijzonder is de zon in de zee zien zakken op het zuidelijkste puntje van Amerika's vasteland. 'The Sunshine State' staat op vele manieren garant voor een heerlijke vakantie!


The Deep South

Bijzondere cajun-smaken in The Deep South, proef de jambalaya!

In staten als Tennessee, Louisiana en Mississippi, maar ook Georgia en de Carolina’s, vormen de katoenplantages en de geschiedenis van de burgerrechten een sterk contrast met uitbundige muzieksteden als Memphis (blues, rock), Nashville (country & western) en New Orleans (jazz). Toppunt van genieten is proeven van de heerlijke cajungerechten!


Onbekend zuidoost Amerika

Uitzichtpunten geven steeds weer nieuwe weidse panorama's prijs

Minder bekend misschien, maar zeker zo interessant, zijn Atlanta, de ‘Capital of Coke & CNN’, de prachtige natuur in de Great Smokey Mountains en de ‘Lone Star State, het gevarieerde Texas met olie, muzieksteden, woestijnen, overweldigende natuur in nationale parken, Mexicaanse invloeden en natuurlijk de cowboys! Een reis door deze staten is dan ook bij uitstek geschikt voor ‘Slow Travel’, zodat u daadwerkelijk de tijd heeft om al deze diversiteit optimaal te ervaren.


Voorbeeldreizen

Zonsondergang bij Key West

Ontdekkingen in Florida

Steden en stranden (15 dagen)

Bluegrass, een van de typerende muziekstijlen

Ontdekkingen in The Deep South

Muzikale, historische en culinaire ervaring (15 dagen)

Bijzondere hotels

De sfeervolle en historische aanblik van de Monmouth Plantation

Monmouth Plantation

Natchez, MS