Home » Reizen » Amerika » Zuidoost Amerika » Ontdekkingen in The Deep South

Ontdekkingen in The Deep South

Bluegrass, een van de typerende muziekstijlen

Het bezoeken van enkele plantagehuizen is een must!

De machtige Mississippi

"Jack Lives Here", proeven is immers een van de zintuigen...

Mardi Gras is het een na grootste carnaval ter wereld, New Orleans steekt Rio naar de kroon!

Het historische hart van New Orleans, de French Quarter met happening Bourbon Street!

<        >
'The Deep South' spreekt vooral tot de verbeelding als de bakermat van vele muziekstromen. Een reis door dit minder bekende deel van Amerika betekent ook kennismaken met de historie van de slavernij en proeven van de vele culinaire hoogstandjes uit de Cajunkeuken!
Music Maestro!
Een relaxte sfeer, alle soorten muziekstijlen, een kleurrijke cultuur, de meest bijzondere gerechten en een rijke geschiedenis, dat is wat The Deep South u allemaal te beiden heeft. Nashville is de hoofdstad van country- en westernmuziek, op Broadway kunt u uw hart ophalen in vele cafés waar dagelijks livemuziek klinkt. In Memphis ligt de focus meer op blues en rock-‘n-roll, natuurlijk mag een bezoek aan Graceland (het domein van Elvis Presley) niet ontbreken. Langs de machtige Mississippirivier rijdend wordt de geschiedenis van de Amerikaans Burgeroorlog zichtbaar. Het pittoreske Natchez vormt een groot contrast met de grotere steden, de authentieke ‘Antebellum’ huizen doen verlangen naar de ‘tijd van toen’. Hoe anders is dat op de vele plantages. Groots en prachtig van opzet, maar de donkere kant van de Amerikaanse (slavernij-)geschiedenis is hier voelbaar. New Orleans, ook wel ‘The Big Easy’ genoemd, heeft haar eigen muziekhistorie en cultuur. Geniet van livemuziek, van jazz tot blues en van rock to bluegrass, terwijl u foto na foto maakt van de prachtige architectuur in The French Quarter en The Garden District. Bonus, u ervaart tijdens deze reis de rijke culinaire cultuur van The Deep South, van cajun tot BBQ en van rivierkreeftjes tot soul food.

Kort reisschema

Dag 1: Vlucht naar Nashville

Dag 2: Nashville

Dag 3: Nashville

Dag 4: Auto van Nashville naar Memphis

Dag 5: Memphis

Dag 6: Memphis

Dag 7: Auto van Memphis naar Natchez

Dag 8: Natchez

Dag 9: Auto van Natchez naar ‘Plantation Country’

Dag 10: Auto van ‘Plantation Country’ naar New Orleans

Dag 11: New Orleans

Dag 12: New Orleans

Dag 13: New Orleans

Dag 14: Vlucht naar Nederland

Dag 15: Aankomst in Nederland

Sfeer, sfeer en nog eens sfeer!

Genieten van karakteristiek eten, overal livemuziek, gastvrijheid, verwennerij voor de zintuigen!

In de Deep South vindt u sfeer 'by the bucket load', zoals ze daar zeggen. Muziek, marktjes, plantages, indrukwekkende natuur, de cajun-keuken, elk op zich al een vakantie in deze regio waard. Het echte hoogtepunt is de lokale bevolking, ze zullen u steeds dat warme gevoel geven dat u welkom bent, de roemruchte 'Southern Hospitality'!


Nashville

Nashville, vol historie en muziek

Nashville is vol van bezienswaardigheden voor liefhebbers van zowel geschiedenis als countrymuziek. Sta verbluft bij het Parthenon, 's werelds enige volledige replica van de beroemde tempel in Athene, Griekenland. Of maak alvast kennis met de rijke geschiedenis van plantages in het zuiden van Amerika, op de Belle Meade Plantation. Het herenhuis en veel van de oorspronkelijke gebouwen zijn goed bewaard gebleven en geven een fascinerende blik op plantage leven.

Is muziek de eerste keus, kies dan voor de Country Music Hall of Fame of de Grand Ole Opry, 's werelds langstlopende live radio show en een 'must-do', zelfs als je geen fan van country muziek. Andere cultuur vindt u in Frist, het centrum voor Beeldende Kunst, gevestigd in een prachtig art deco postkantoor.

TIP: Tenessee is ook de thuisbasis van Jack Daniel's, Amerika's favoriete whiskey. Bezoek de brouwerij in het kleine stadje Lynchburg, zo'n 100 kilometer van Nashville en ironisch genoeg gelegen in een 'droge' provincie. Proeven is er dus niet bij, maar een flesje kopen als souvenir natuurlijk wel (niet op zondag's).


Memphis

Laatste eer voor the King, zijn graf op Graceland

Enkele dagen in Memphis zijn aan te raden, deze stad staat werkelijk bol van de bezienswaardigheden en bijzondere ervaringen. Ze noemen zich het thuis van "Blues" en geboorteplaats van "Rock 'n Roll". En met recht, getuige onder de vele live bands die her en der optreden en onder meer muzieklabels en nu musea als Stax en Sun Studio's. Graceland en de historie rond Elvis spreekt voor zich. Breng ook 's avonds een paar uurtjes door in het uitgaansleven op Beale Street.

In Memphis vindt u verder interessante en belangrijke musea als het National Civil Rights Museum (Martin Luther King werd in Memphis doodgeschoten...) en rond de katoenindustrie. Verken de stad met de lokale trolley tram, zie de legendarische "March of the Ducks" of huur een fiets en maak een tochtje langs de oevers van de Mississippi. Memphis is 'Southern Delight'!


Natchez: Plantages & Antebellum

Antebellum mansion in Natchez

Natchez beroept zich met haar slogan "It's what you Love about the South" op haar aantrekkelijke mix van charme, historie, gastvrijheid en sfeer, heel veel sfeer. Dompel u dan ook onder in de rijke, levendige geschiedenis van dit stadje aan de Mississippi.

U vindt hier geen grote attractieparken en zogenaamde tourist traps. En maar goed ook, hier ervaart u het leven van alledag in The Deep South. Maar, laat u zich niet misleiden, er zijn wel degelijk vele evenementen, festivals en leuke dingen om te doen. Natchez biedt voor ieder wat wils, activiteiten in de buitenlucht, spa retraites, een gezellig nachtleven, lokale evenementen, kunst en cultuur of een stap terug in de tijd.


The Big Easy

Live muziek is in New Orleans onderdeel van het dagelijks leven

Is er een kleurrijkere stad in Amerika dan New Orleans...? Waarschijnlijk niet, alhoewel natuurlijk ieder zijn persoonlijke smaken en voorkeuren heeft. Maar het plezier en vertier, de muzikaliteit en het tropische klimaat geven de stad een uitbundig karakter. En alles overgoten met een laidback sausje van coole ontspannenheid en pittige cajun.

Ontdek de historische French Quarter, slenter langs winkeltjes en lokale marktjes, dans op straat bij een muziekbandje, maak een tochtje met een radarboot op de machtige Mississippi, neem een kruidige Jambalaya-schotel bij de lunch en zie hoe de lokale bevolking het leven heeft opgepakt na de verwoestingen van orkaan Katrina. Kortom, duik in de wereld die New Orleans heet en ervaar de vele verleidingen van deze stad, de ongekroonde koning van The Deep South!


Ø  Indicatieprijs

(afhankelijk van tijdstip van reizen, keuze luchtvaartmaatschappij, accommodaties, lokaal transport en eventuele extra activiteiten)

 

Budget: € 2000,- p.p.

Comfort: € 2500,- p.p.

Luxe: € 3000,- p.p.

 

Inbegrepen in indicatie: Vlucht, accommodatie, vervoer conform programma

Meer informatie over deze reis of een offerte?

Muzikale, historische en culinaire ervaring

Muzikale, historische en culinaire ervaring Offerte aanvragen?

Genieten van kruidige Cajungerechten

Livemuziek op elke straathoek

Klein en nederig, staand aan de oevers van de machtige Mississippi