Home » Reizen » Amerika » Zuidoost Amerika » Ontdekkingen in The Deep South

Ontdekkingen in The Deep South

Bluegrass, een van de typerende muziekstijlen

Het bezoeken van enkele plantagehuizen is een must!

De machtige Mississippi

"Jack Lives Here", proeven is immers een van de zintuigen...

Mardi Gras is het een na grootste carnaval ter wereld, New Orleans steekt Rio naar de kroon!

Het historische hart van New Orleans, de French Quarter met happening Bourbon Street!

<        >
'The Deep South' spreekt vooral tot de verbeelding als de bakermat van vele muziekstromen. Een reis door dit minder bekende deel van Amerika betekent ook kennismaken met de historie van de slavernij en proeven van de vele culinaire hoogstandjes uit de Cajunkeuken!
Music Maestro!
<

Kort reisschema

<

Sfeer, sfeer en nog eens sfeer!

Genieten van karakteristiek eten, overal livemuziek, gastvrijheid, verwennerij voor de zintuigen!

In de Deep South vindt u sfeer 'by the bucket load', zoals ze daar zeggen. Muziek, marktjes, plantages, indrukwekkende natuur, de cajun-keuken, elk op zich al een vakantie in deze regio waard. Het echte hoogtepunt is de lokale bevolking, ze zullen u steeds dat warme gevoel geven dat u welkom bent, de roemruchte 'Southern Hospitality'!


Nashville

Nashville, vol historie en muziek

Nashville is vol van bezienswaardigheden voor liefhebbers van zowel geschiedenis als countrymuziek. Sta verbluft bij het Parthenon, 's werelds enige volledige replica van de beroemde tempel in Athene, Griekenland. Of maak alvast kennis met de rijke geschiedenis van plantages in het zuiden van Amerika, op de Belle Meade Plantation. Het herenhuis en veel van de oorspronkelijke gebouwen zijn goed bewaard gebleven en geven een fascinerende blik op plantage leven.

Is muziek de eerste keus, kies dan voor de Country Music Hall of Fame of de Grand Ole Opry, 's werelds langstlopende live radio show en een 'must-do', zelfs als je geen fan van country muziek. Andere cultuur vindt u in Frist, het centrum voor Beeldende Kunst, gevestigd in een prachtig art deco postkantoor.

TIP: Tenessee is ook de thuisbasis van Jack Daniel's, Amerika's favoriete whiskey. Bezoek de brouwerij in het kleine stadje Lynchburg, zo'n 100 kilometer van Nashville en ironisch genoeg gelegen in een 'droge' provincie. Proeven is er dus niet bij, maar een flesje kopen als souvenir natuurlijk wel (niet op zondag's).


Memphis

Laatste eer voor the King, zijn graf op Graceland

Enkele dagen in Memphis zijn aan te raden, deze stad staat werkelijk bol van de bezienswaardigheden en bijzondere ervaringen. Ze noemen zich het thuis van "Blues" en geboorteplaats van "Rock 'n Roll". En met recht, getuige onder de vele live bands die her en der optreden en onder meer muzieklabels en nu musea als Stax en Sun Studio's. Graceland en de historie rond Elvis spreekt voor zich. Breng ook 's avonds een paar uurtjes door in het uitgaansleven op Beale Street.

In Memphis vindt u verder interessante en belangrijke musea als het National Civil Rights Museum (Martin Luther King werd in Memphis doodgeschoten...) en rond de katoenindustrie. Verken de stad met de lokale trolley tram, zie de legendarische "March of the Ducks" of huur een fiets en maak een tochtje langs de oevers van de Mississippi. Memphis is 'Southern Delight'!


Natchez: Plantages & Antebellum

Antebellum mansion in Natchez

Natchez beroept zich met haar slogan "It's what you Love about the South" op haar aantrekkelijke mix van charme, historie, gastvrijheid en sfeer, heel veel sfeer. Dompel u dan ook onder in de rijke, levendige geschiedenis van dit stadje aan de Mississippi.

U vindt hier geen grote attractieparken en zogenaamde tourist traps. En maar goed ook, hier ervaart u het leven van alledag in The Deep South. Maar, laat u zich niet misleiden, er zijn wel degelijk vele evenementen, festivals en leuke dingen om te doen. Natchez biedt voor ieder wat wils, activiteiten in de buitenlucht, spa retraites, een gezellig nachtleven, lokale evenementen, kunst en cultuur of een stap terug in de tijd.


The Big Easy

Live muziek is in New Orleans onderdeel van het dagelijks leven

Is er een kleurrijkere stad in Amerika dan New Orleans...? Waarschijnlijk niet, alhoewel natuurlijk ieder zijn persoonlijke smaken en voorkeuren heeft. Maar het plezier en vertier, de muzikaliteit en het tropische klimaat geven de stad een uitbundig karakter. En alles overgoten met een laidback sausje van coole ontspannenheid en pittige cajun.

Ontdek de historische French Quarter, slenter langs winkeltjes en lokale marktjes, dans op straat bij een muziekbandje, maak een tochtje met een radarboot op de machtige Mississippi, neem een kruidige Jambalaya-schotel bij de lunch en zie hoe de lokale bevolking het leven heeft opgepakt na de verwoestingen van orkaan Katrina. Kortom, duik in de wereld die New Orleans heet en ervaar de vele verleidingen van deze stad, de ongekroonde koning van The Deep South!


<
Meer informatie over deze reis of een offerte?

Muzikale, historische en culinaire ervaring

Muzikale, historische en culinaire ervaring Offerte aanvragen?

Genieten van kruidige Cajungerechten

Livemuziek op elke straathoek

Klein en nederig, staand aan de oevers van de machtige Mississippi