Home » Landen »

Canada


Canada

... is het op een na grootste land ter wereld. Dat hier dus ruimte om te reizen in overvloed is, dat wekt geen verbazing. En kiest u voor oost, west of het hele land, de zomer of de winter, Canada heet u zeker een warm welkom!

Canada

... zal vele indrukken achterlaten. Geniet van historisch Québec, cosmopolitisch Vancouver, de schitterende natuur en de gastvrije en kleurrijke bevolking. En neem af en toe even tijd nemen voor uzelf, wat 'Quality Time', het blijft immers ook vakantie!

Canada

... heeft vele erkende hoogtepunten, sommige zelfs ware iconen. Maar uiteraard biedt zo'n groot land nog veel meer. Combineer erkende highlights met tijd voor het ontdekken van het ware Canada, zoals de gastvrije bevolking en de First Nations!

Canada

... heeft ook voor de actieve reiziger veel te bieden. Wandelen in de Rocky Mountains, fietsen op de eilanden bij Toronto, kayakken op zee, de lijst gaat maar door. In de winter kunt u sledehondentochten maken en andere winterse pret beleven.

Canada

... biedt vele culinair verrassende ervaringen, van de beste steaks uit Alberta tot overheerlijke verse kreeft in Atlantic Canada en kleurrijke fusion uit diverse culturen in Vancouver.

Canada

... is groot(s). Ons advies, ervaar ook de andere, minder bekende, kanten van het land en geniet van kleine dingen als lokale marktjes, festivals en lokale snacks. En het is er goed winkelen, zo is Toronto een aantrekklijk alternatief voor New York!
<        >
Op veel plekken staan prachtige ijssculpturen zomaar in de voortuin!

Québec in de winter

Montréal, Mauricie & Québec City

De Canadese winter is vol van idyllische plaatjes en unieke ervaringen. De gezelligheid van Montréal en Québec City vormen een kleurrijk contrast met de verlatenheid in de Mauricie, waar sledehonden en een knapperend haardvuur op u wachten!
Meer info over deze reis
Atlantic Canada nodigt uit tot actief zijn in de buitenlucht

Ontdekkingen in Atlantic Canada

Sfeervolle mix van natuur en cultuur

Reis op uw gemak door Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island en ontdek waarom Atlantic Canada één van de onontdekte pareltjes van Canada is!
Meer info over deze reis
Bijzondere ervaring, met de kayak de zee op!

Ontdekkingen in British Columbia

Cultuur en natuur in West-Canada

British Columbia is een beetje Canada in een notendop. Maak in Vancouver en op Vancouver Island kennis met de schitterende flora en fauna, de boeiende cultuur en de culinaire verrassingen die Canada zo kenmerken!
Meer info over deze reis

Rust en ruimte

Even goed kijken naar uw reiswensen. Hier een blik op Cape Breton!

Canada is groot en zeer divers, het biedt dan ook vele mogelijkheden om hier de reis van uw dromen te maken. Voor velen is het ook daadwerkelijk een droom om dit land te bezoeken.

De grootte en enorme diversiteit van het land maken het echter lastig om dit in één vakantie te doen, tenzij u misschien een jaar de tijd heeft! Vandaar dat voor een reis naar Canada keuzes maken onvermijdelijk is. Natuurlijk is het mogelijk om vrijwel elke dag naar een volgende stad of accommodatie te reizen. Met als zeer waarschijnlijk gevolg dat u met vele foto’s van bezienswaardigheden terugkeert van uw reis. Maar heeft u dan het land ook een beetje ervaren, of zijn de onvergetelijke ervaringen vooral gebaseerd op de foto’s?

Op deze website bieden wij u inspiratie voor reizen in Canada, met informatie over het land, regio's en steden. En met voorbeeldreizen als handvatten, om te overwegen keuzes te maken, ruimte voor bijzondere momenten in te ruimen, zonder dat het karakter van reizen in Canada verloren gaat! Bent u geïnspireerd? Wij helpen u graag verder met het realiseren van uw wensen!


Praktische reisinformatie

Alle puzzelstukjes verzamelen, ordenen en de puzzel compleet maken!

Vooraf en tijdens de reis zijn er diverse zaken om rekening mee te houden of zelfs vooraf te regelen. Hierbij kunt u denken aan vraagstukken als:

  • Welke reisdocumenten heb ik nodig? Visum?
  • Heb ik vaccinaties nodig?
  • Welke kleding is geschikt, heb ik verloopstekkers nodig en andere bagage vragen.
  • Wat is de beste reistijd, hoe is het klimaat?
  • Ga ik voor een auto of camper, misschien een deel met de trein, of is een privéreis met eigen chauffeur wel zo ontspannen en vertrouwd?
  • Kan ik pinnen, moet ik een credit card hebben, hoe zit het met fooien?


Graag helpen wij u met informatie over, en antwoorden op, dit soort vragen, toegespitst op uw reisbestemming. Bij het samenstellen van uw reis zullen wij dan ook deze en andere zaken, indien nodig en gewenst, met u doornemen.

Meer specifieke reisadviezen kunt u verkrijgen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Canadese Ambassade.


Algemene informatie

Uw zintuigen prikkelen = Blijvende herinneringen kweken!

Uiteraard is er over zo'n groot en veelzijdig land als Canada veel te vertellen. En dat loopt uiteen van de belangrijkste feestdagen tot wat men eet en drinkt, van de geschiedenis van het land tot hoe het is om te rijden op de verlaten Canadese wegen, van reizen in de zomer of juist in de winter, en nog veel meer...

Tijdens het samenstellen van uw reis op maat bespreken we dan ook graag die informatie die voor u belangrijk of interessant is. Op die manier komen uw interesses en onze kennis samen. En die cocktail zal een extra bijdrage leveren aan het samenstellen van uw unieke reis!


Lac Sacacomie en de schitterende omgeving voor uzelf!

Sacacomie Lodge

Saint-Alexis-des-Monts, QC

Centraal gelegen tussen Montréal en Québec City is de schitterende Sacacomie Lodge uw toegangspoort tot de Canadese natuur. Het is gebouwd als een grote blokhut, die perfect in het betoverende landschap is geïntegreerd.

Meer informatie »

Omringd door bergen in West-Canada

Cruise Canada

Optimaal genieten van de ruimte en vrijheid in Canada? Een camper biedt u alle mogelijkheden uw reis naar uw wensen in te delen. Campers van Cruise Canada zijn van alle gebruikelijke gemakken voorzien, tegen redelijke tarieven.

Meer informatie »
Kies voor een navigatiesysteem bij de huurauto, of voor klassiek handwerk!

Alamo - Canada

Het grote aanbod in types en het brede netwerk van verhuurlocaties in Noord-Amerika, de thuisbasis van Alamo, biedt u de mogelijkheid om de geschikte huurauto voor uw reis te reserveren. En omdat zij in Noord-Amerika op hun thuismarkt opereren bieden zij altijd voordelige tarieven. Ook wij huren onze auto via Alamo als wij een reis in Canada maken.


Meer informatie »

Meer informatie over reizen naar Canada

Ontdek deze regio's

Oost Canada

Fraaie natuur en eindeloze wegen voor ongeremd reisplezier!

West Canada

Mount Robson, landmark in de Canadese Rockies