Home » Landen »

Amerika


Amerika

... is het ‘Land Van De Onbegrensde Mogelijkheden’. Van oost naar west, van noord naar zuid, doorkruis Amerika en beleef de meest onvergetelijke avonturen! Reis met de auto, huur een camper of kies voor iets heel anders, zoals de motor of de trein!

Amerika

... heeft vele erkende hoogtepunten, sommige zelfs ware iconen. Maar uiteraard biedt zo'n groot land nog veel meer. Combineer erkende highlights met tijd voor het ontdekken van het ware Amerika. Een aanrader voor een bijzondere vakantie!

Amerika

... zal vele indrukken achterlaten. Tussendoor of aan het eind wat tijd inruimen om te ontspannen is dan ook geen overbodige luxe. Even tijd nemen voor uzelf, wat 'Quality Time', het blijft immers ook vakantie!

Amerika

... heeft ook voor de actieve reiziger veel te bieden. Wandelen in Yosemite, fietsen in Central Park, kayakken op zee, de lijst gaat maar door. In de winter kunt u sledehondentochten maken en andere winterse pret beleven. Of toch op de lange latten?

Amerika

... biedt ook culinair verrassende ervaringen, van de steeds bekendere wijnen tot overheerlijke verse kreeft, van kleurrijke fusion uit diverse culturen tot de traditionele gerechten van de Native Americans!

Amerika

... is groot(s). Ons advies, ervaar ook de andere, minder bekende, kanten van het land en geniet van kleine dingen als lokale marktjes, festivals, snacks en de lokale bevolking, van vroeger en van nu!
<        >
Ontdek New York op de fiets

Ontdekkingen in noordoost Amerika

New York, Boston & Cape Cod

In twee weken de wereldsteden New York en Boston écht ervaren en de vakantie afsluiten met heerlijk relaxen aan de stranden van het sfeervolle Cape Cod.
Meer info over deze reis
Een stijve nek van het omhoog turen!

Wereldstad en haar omgeving

New York & Long Island

New York draagt met recht de eretitel 'The city that never sleeps'. Deze metropool en het sfeervolle Long Island vormen een heerlijk recept voor een weekje weg, een traktatie voor uw zintuigen!
Meer info over deze reis
Sfeer proeven in Boston

Uitgebreid New England

Al het goede van New England

Welkom in één van de meest verrassende vakantiebestemmingen in Amerika! Studentikoos en historisch Boston en de verbluffende natuurlijke schoonheid in New England, met afwisselend bossen, bergen en een gevarieerde kustlijn. Allemaal in één vakantie!
Meer info over deze reis
Overal vuurtorens langs de kust

Ontdekkingen in New England

Steden en natuur in New England

Sfeervol en kleurrijk New England in 2 weken! Ontdek de Amerikaanse historie in het sfeervolle en compacte Boston en ervaar de verrassende ruimte en natuurlijke schoonheid van het noordoosten van Amerika.
Meer info over deze reis
Zonsondergang bij Key West

Ontdekkingen in Florida

Steden en stranden

'The Sunshine State' biedt vertier voor iedereen. Geniet van mondain Miami, de spannende Florida Keys, speels Orlando en de stranden aan de Golf van Mexico.
Meer info over deze reis
Bluegrass, een van de typerende muziekstijlen

Ontdekkingen in The Deep South

Muzikale, historische en culinaire ervaring

'The Deep South' spreekt vooral tot de verbeelding als de bakermat van vele muziekstromen. Een reis door dit minder bekende deel van Amerika betekent ook kennismaken met de historie van de slavernij en proeven van de vele culinaire hoogstandjes uit de Cajunkeuken!
Meer info over deze reis
Kleurrijk en sfeervol San Francisco

Ontdekkingen in Noord-Californië

De sfeervolle kant van Californië

Reis door een van de meest veelzijdige stukjes Amerika. Lonely Planet verkoos San Francisco tot nummer 1 bestemming voor 2013. Proef prachtige Californische wijnen, sta oog in oog met imposante sequoia's en verken gezellig Monterey en Carmel.
Meer info over deze reis
Sterren in Hollywood, zoek uw favoriet!

Ontdekkingen in Zuid-Californië

Glamour, woestijnen en the good life

Verken de vele gezichten van Los Angeles, bezoek minder bekend Sequoia N.P. en Kings Canyon, laat de indrukwekkende woestijnlandschappen van Death Valley en Joshua Tree N.P. op u inwerken en ontspan in tropische sferen in Palm Springs en San Diego.
Meer info over deze reis
De machtige Rocky Mountains, eindeloos genieten van natuurschoon!

Ontdekkingen in de Rockies

Het natuurlijke hart van Amerika

Reis van Salt Lake City naar Denver en doorkruis onderweg enkele van Amerika's fraaiste natuurgebieden, zoals Arches N.P., Canyonlands N.P. en Monument Valley. En overal doemen de Rocky Mountains weer op als decor, zeker ook op weg naar Denver.
Meer info over deze reis

Onbegrensde reismogelijkheden

Even goed kijken naar uw reiswensen. Hier een blik op Yosemite N.P.!

Amerika, ‘Land Van De Onbegrensde Mogelijkheden’. En eigenlijk geldt dat ook voor de mogelijkheden om hier de reis van uw dromen te maken. Voor velen is het dan ook daadwerkelijk een droom om dit land te bezoeken.

De grootte en enorme diversiteit van het land maken het echter lastig om dit in één vakantie te doen, tenzij u misschien een jaar de tijd heeft! Vandaar dat voor een reis naar Amerika, misschien wel meer dan in welk ander land, keuzes maken onvermijdelijk is. Natuurlijk is het mogelijk om vrijwel elke dag naar een volgende stad of accommodatie te reizen. Met als zeer waarschijnlijk gevolg dat u met vele foto’s van bezienswaardigheden terugkeert van uw reis. Maar heeft u dan het land ook een beetje ervaren, of zijn de onvergetelijke ervaringen vooral gebaseerd op de foto’s?

Op deze website bieden wij u inspiratie voor reizen in Amerika, met informatie over het land, regio's en steden. En met voorbeeldreizen als handvatten, om te overwegen keuzes te maken, ruimte voor bijzondere momenten in te ruimen, zonder dat het karakter van reizen in Amerika verloren gaat! Bent u geïnspireerd? Wij helpen u graag verder met het realiseren van uw wensen!


Praktische reisinformatie

Alle puzzelstukjes verzamelen, ordenen en de puzzel compleet maken!

Vooraf en tijdens de reis zijn er diverse zaken om rekening mee te houden of zelfs vooraf te regelen. Hierbij kunt u denken aan vraagstukken als:

  • Welke reisdocumenten heb ik nodig? Visum?
  • Heb ik vaccinaties nodig?
  • Welke kleding is geschikt, heb ik verloopstekkers nodig en andere bagage vragen.
  • Wat is de beste reistijd, hoe is het klimaat?
  • Ga ik voor een auto of camper, misschien een deel met de trein, of is een privéreis met eigen chauffeur wel zo ontspannen en vertrouwd?
  • Kan ik pinnen, moet ik een credit card hebben, hoe zit het met fooien?

Graag helpen wij u met informatie over, en antwoorden op, dit soort vragen, toegespitst op uw reisbestemming. Bij het samenstellen van uw reis zullen wij dan ook deze en andere zaken, indien nodig en gewenst, met u doornemen.

Meer specifieke reisadviezen kunt u verkrijgen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Amerikaanse Consulaat.


Algemene informatie

Uw zintuigen prikkelen = Blijvende herinneringen kweken!

Uiteraard is er over zo'n groot en veelzijdig land als Amerika veel te vertellen. En dat loopt uiteen van de belangrijkste feestdagen tot wat men eet en drinkt, van de geschiedenis van het land tot hoe het is om te rijden op de Amerikaanse wegen, en nog veel meer...

Tijdens het samenstellen van uw reis op maat bespreken we dan ook graag die informatie die voor u belangrijk of interessant is. Op die manier komen uw interesses en onze kennis samen. En die cocktail zal een extra bijdrage leveren aan het samenstellen van uw unieke reis!


De sfeervolle en historische aanblik van de Monmouth Plantation

Monmouth Plantation

Natchez, MS

De Monmouth Plantation is een vroeg 19e eeuws herenhuis, een Nationaal Historisch Monument gelegen in fraai aangelegde tuinen. Deze Inn weerspiegelt in alles de charme van The Deep South, inclusief gracieuze gastvrijheid, een uitstekende keuken en een wijnproeverij.

Meer informatie »
Genieten van sfeer, rust en natuur in de fraaie Stowe Mountain Lodge!

Stowe Mountain Lodge

Stowe, VT

De Stowe Mountain Lodge is, zoals de naam al doet vermoeden, gelegen nabij Stowe. De lodge en dit stadje in Vermont zijn een echte ‘4-Seizoenen’-bestemming. De schoonheid van de natuur, de modern-klassieke sfeer van de lodge en het gezellige Stowe zorgen elk jaargetijde voor een echte ‘New England’-belevenis!

Meer informatie »

Een Jeep Wrangler is typerend voor de surf scene, alleen te huur op Hawaii

Alamo - Amerika

Het grote aanbod in types en het brede netwerk van verhuurlocaties in Noord-Amerika, de thuisbasis van Alamo, biedt u de mogelijkheid om de geschikte huurauto voor uw reis te reserveren. En omdat zij in Noord-Amerika op hun thuismarkt opereren bieden zij altijd voordelige tarieven. Ook wij huren onze auto via Alamo als wij een reis in Amerika maken.


Meer informatie »

Cruise America


Meer informatie »

Meer informatie over reizen naar Amerika

Ontdek deze regio's

Noordoost Amerika

Noordoost Amerika is steden, maar vooral ook karakteristieke dorpjes en fraaie natuur

Zuidoost Amerika

Karakteristiek Deep South, de Mississippi met radarboot

Zuidwest Amerika

Fietsen in Amerika? Ja, in San Francisco zelfs een van de leukste dingen om te doen!

Noordwest Amerika & Rockies

Ongerepte kustlijn en prachtige vergezichten over de Grote Oceaan in Oregon en Washington