Home » Amerika » Zuidwest Amerika

Zuidwest Amerika

Fietsen in Amerika? Ja, in San Francisco zelfs een van de leukste dingen om te doen!

Quality Time, samen met de natuur, wandelen in Yosemite N.P.

Niet alleen de natuur is groots, ook 'man-made' projecten zoals de Hoover Dam

Meer tijd op een plek is goed, deze foto van Monument Valley maken is ook geluk hebben!

Ultiem cruisen onder de Californische 'Blue Sky', hier in Joshua Tree N.P.

Met een camper in de vrije natuur, het zuidwesten van Amerika lijkt voor u alleen!

<        >
Zuidwest Amerika behoeft weinig introductie. Topsteden als San Francisco, Los Angeles en Las Vegas worden afgewisseld met natuurfenomenen als de Grand Canyon, Yosemite N.P. en Death Valley. En alles onder een (meestal) stralend blauwe hemel!

Fun in the City!

Sin City, Entertainment Capital of the World, City of Neon Lights, hoeveel binamen kan een stad hebben?

Het zuidwesten van Amerika is het thuis van tot de verbeelding sprekende steden, fraai en levendig San Francisco, bruisend en afwisselend Los Angeles en natuurlijk 'happening' Las Vegas. Andere verrassende pareltjes zijn het gezellige Sacramento, speels en zomers San Diego en woestijnsteden Phoenix/Scottsdale, Santa Fe en Albuquerque. Tussen deze steden vindt u vooral veel, heel veel, natuur. In het zuidwesten kunt u dan ook de ideale mix samenstellen voor een afwisselende reis. En waar u ook reist in dit deel van het land, een aantal dagen in één of meer van deze steden zal ongetwijfeld bijdragen aan een onvergetelijke vakantie.


Nature Calls

Vind een plekje voor uzelf in de grootse natuur van het zuidwesten

De natuur in het zuidwesten van Amerika behoort tot de meest indrukwekkende ter wereld. En de contrasten zijn groot, van de dramatische en grootse schoonheid van de Grand Canyon en Bryce Canyon tot de schitterende kustlijn langs Highway 1, van de hitte en het dorre landschap van Death Valley tot de frisheid van de imposante bergen en bossen in Yosemite N.P. Verrassend zijn de minder bekende, maar niet minder fraaie, pareltjes die u zomaar onderweg kunt aantreffen, zoals de Valley of Fire, Joshua Tree N.P. en het prachtige Lake Powell. Diezelfde variatie in hoogtes en landschappen zorgt ook voor klimatologisch grote verschillen, de woestijnen zijn erg warm - voor velen té - in de zomer en aangenaam de rest van het jaar, terwijl op hoogte de winterperiode 'spelbreker' is. Het zuidwesten is dan ook het hele jaar een goede reisbestemming, maar de aan te raden route kan per jaargetijde verschillen. Het beste alternatief is gewoon nog een keer terugkomen in een ander jaargetijde!


Lifestyle of 'Way of Life'?

Echt genieten is nooit ver weg in zuidwest Amerika

Genieten, dat lijkt de basis voor de lifestyle van de Amerikanen in het zuidwesten. Maar meer dan dat is het in hun cultuur opgenomen en geworden tot een 'Way of Life'. Het zonnige klimaat, de ruimte en prachtige natuur, ze hebben geleid tot een ontspannen levensstijl. Deze aan den lijve ondervinden is dan ook één van de minst benoemde, maar tegelijkertijd één van de meest bijzondere, ervaringen die een vakantie in het zuidwesten zo bijzonder maakt. Neem de tijd voor een krantje op een terrasje in de ochtendzon, een uurtje relaxen op het strand, uitgebreid lunchen en 'people watching', even shoppen in een Mall en een goed glas Californische wijn bij een de ondergaande zon, een combinatie van ervaringen uit het leven hier... Over 'Way of Life' gesproken, kennis maken met het hedendaagse leven van de Native Americans is ook een aanrdader. Zie hoe ze leven en leefden, hoor hun verhalen over hun cultuur en historie, proef de traditionele gerechten. Allemaal waardevolle ervaringen voor uw zintuigen, die blijvende herinneringen zullen geven.


Voorbeeldreizen

Kleurrijk en sfeervol San Francisco

Ontdekkingen in Noord-Californië

De sfeervolle kant van Californië (15 dagen)

Sterren in Hollywood, zoek uw favoriet!

Ontdekkingen in Zuid-Californië

Glamour, woestijnen en the good life (15 dagen)