Home » Reizen » Costa Rica » Costa Rica » Costa Rica Rondreis

Costa Rica Rondreis

Past u ook uw reistempo aan, aan uw eigen wensen?

Een moment van rust en ontspanning kiezen waar en wanneer u het wilt!

Uw eigen ontdekkingsreis door Costa Rica samenstellen!

Diverse activiteiten ondernemen, ook voor het hele gezin!

Neem een kijkje op grote hoogte tussen de woudreuzen in de jungle!

Verwen uw zintuigen met de intense schoonheid die Costa Rica u biedt!

<        >
Costa Rica tijdens een individuele reis op een unieke en avontuurlijke manier ontdekken? Op deze pagina’s vindt u inspiratie voor een rondreis door Costa Rica. De reis kan geheel op maat voor u worden samengesteld. Behalve deze vaste route kunt u ook kiezen voor het op maat laten samenstellen. Hieronder staat een voorbeeldroute zoals een reis door dit land vol ongekend natuurschoon eruit kan zien.
Het onderstaande reisschema combineert vele van de bijzondere hoogtepunten die Costa Rica te bieden heeft. Uiteraard kan de route op vele manieren naar uw wensen worden aangepast.

Kort reisschema

Dag 1: Vlucht naar San José

Dag 2: San José

Dag 3: Auto van San José naar Quepos

Dag 4: Quepos, Manuel Antonio N.P.

Dag 5: Auto van Quepos naar Monteverde

Dag 6: Monteverde

Dag 7: Auto van Monteverde naar Tamarindo

Dag 8: Tamarindo

Dag 9: Tamarindo

Dag 10: Auto van Tamarindo naar La Fortuna

Dag 11: La Fortuna

Dag 12: Auto van La Fortuna naar Sarapiquí

Dag 13: Sarapiquí

Dag 14: Auto van Sarapiquí naar Tortuguero N.P.

Dag 15: Tortuguero N.P.

Dag 16: Auto van Tortuguero N.P. naar Cahuita

Dag 17: Cahuita

Dag 18: Cahuita

Dag 19: Auto van Cahuita naar San José

Dag 20: Vlucht naar Nederland

Dag 21: Aankomst in Nederland

Hoe werkt het?

Een lokale vertegenwoordiger zal u bij aankomst opvangen

Costa Rica tijdens een individuele reis op een unieke en avontuurlijke manier ontdekken? Ook dat kunnen wij voor u regelen. Samen met u stellen wij graag uw reisroute samen, inclusief de overnachtingsplekken en het aantal nachten dat u daar wilt verblijven.

 

Op de landenpagina Costa Rica (klik hier voor de link) leest u meer over de verschillende regio's. In de voorbeeldreis ziet u hoe deze gebieden te combineren zijn. Ergens langer verblijven, dat kan! Een plaats vervangen of zelfs overslaan? Ook dat kan.


M.b.t. de hotels in Costa Rica

Daihatsu Bego, een van de kleinere auto's in het aanbod

Hotelovernachtingen zijn in principe op basis van logies, echter er is een aantal hotels dat een gratis ontbijt aanbiedt. Hier moet wel bij worden vermeld dat dit ook deels afhangt van de kwaliteit van de hotels die u wenst. De middenklassehotels in Costa Rica zijn over het algemeen prima verzorgd en netjes. Maar u kunt ook voor meer luxe kiezen, of voor lodges in de natuur en/of resorts aan de kust. Een mooie mix is wat ons betreft een goed uitgangspunt om optimaal van het land te genieten. De keuze is aan u.


M.b.t. rijden in Costa Rica

Neem zeker de Arenal in uw reisplannen op!

Voor het rijden in Costa Rica heeft u geen Internationaal Rijbewijs nodig. Wel dient uw rijbewijs geldig te zijn voor 3 maanden ten tijde van uw verblijf in Costa Rica, mits ook in het paspoort een toegangsstempel staat dat u maximaal 3 maanden in Costa Rica kunt blijven (standaard bij de douane). De meeste huurauto's zijn 4WD, iets dat ook aan te raden is, i.v.m. de ritjes van de grote geasfalteerde wegen die u ongetwijfeld af en toe zult willen ondernemen. Afhankelijk van uw wensen en de grootte van uw reisgezelschap kunt u hierbij kiezen uit diverse vierwiel aangedreven auto's in verschillende groottes en prijscategorieën.


Belangrijk, goed om te weten

Kleurrijke smaken in Costa Rica

Costa Rica is inmiddels een populaire bestemming gebleken. Dit houdt o.a. in dat u rekening dient te houden dat doorgaans kleinschalige accommodaties met name in het hoogseizoen (juli en augustus), wel eens ‘vol’ kunnen zitten. Indien u enige zekerheid tijdens het plannen van uw vakantie prefereert is het raadzaam tijdig hiermee te beginnen.

 

Vliegt u terug vanuit San Jose, houd er dan rekening mee dat de meeste vluchten naar Europa vertrekken vroeg in de ochtend. Vandaar dat wij u aanraden de avond voor vertrek al in San José te overnachten. Tevens raden wij u aan al 3 uur van te voren in te checken.

 

Houd rekening met het feit dat de wegen in Costa Rica niet overal verhard en even goed zijn. Afhankelijk van het gebied waarin u reist kan een afstand van 50 kilometer bijvoorbeeld meer dan twee uur in beslag nemen. Geen haast, het is tenslotte vakantie...


 Ø  Indicatieprijs

(afhankelijk van tijdstip van reizen, keuze luchtvaartmaatschappij, accommodaties, lokaal transport en eventuele extra activiteiten)

 

Budget: € 3000,- p.p.

Comfort: € 3500,- p.p.

Luxe: € 4000,- p.p.

 

Inbegrepen in indicatie: Vlucht, accommodatie, vervoer conform programma

Meer informatie over deze reis of een offerte?

Genieten van spectaculair natuurschoon!

Genieten van spectaculair natuurschoon! Offerte aanvragen?

Vele smaken om uit te kiezen!

Laat lokale geluiden uw reisschema bepalen!

Ervaar de vrijheid, stel uw eigen reisroute samen!