Home » Reizen » Canada » Oost Canada » Québec in de winter

Québec in de winter

Op veel plekken staan prachtige ijssculpturen zomaar in de voortuin!

Op de sneeuwscooter door Mauricie N.P., uniek!

Over een nacht ijs gaan?

Winter Carnaval in Quebec City, Bonhomme nodigt u uit!

Montreal, mix van modern, historisch en 's winters leven onder de grond!

Blokhut in de sneeuw, winters plaatje zoals het hoort!

<        >
De Canadese winter is vol van idyllische plaatjes en unieke ervaringen. De gezelligheid van Montréal en Québec City vormen een kleurrijk contrast met de verlatenheid in de Mauricie, waar sledehonden en een knapperend haardvuur op u wachten!
Droomt u ook wel eens van een echte winter en een eindeloos sneeuwlandschap? In de Franstalige provincie Québec ervaart u nog het echte wintergevoel. Als de sneeuw het landschap bedekt en transformeert heerst er een gevoel van rust en sereniteit. Maar er is meer aan de hand. Voor de Québécois is de winter niet zomaar een seizoen, het is een manier van leven waarin elke gelegenheid wordt aangegrepen om van de buitenlucht te genieten. Oogverblindend wit buiten, gezellig en uitnodigend binnen, dit is hét seizoen voor sleeën, openluchtfeesten en -festivals en traditionele activiteiten. Montréal is grootste stad van Québec en is in de winter net zo levendig als in de zomer. Er vinden diverse festivals plaats, zowel binnen als in de buitenlucht. Na de grote stad is het tijd om de prachtige natuur op te zoeken. In Mauricie N.P. kunt u genieten van de rust, maar ook typisch winterse activiteiten als hondensledetochten, ijsvissen, wandelingen met sneeuwschoenen en zelfs een sneeuwscootertocht behoren tot de mogelijkheden. Overnachten in het ijshotel van Québec is een ervaring op zich. Een typisch bucketlist-item voor velen. Lijkt het toch wat te koud? Een drankje in de ijsbar kan natuurlijk ook. Québec City is een schilderachtige, 400 jaar oude, ommuurde stad. De stad is elk jaargetijde een bezoek waard, maar het is extra feestelijk in de met sneeuw bedekte winter, wanneer de plaatselijke bevolking hun kenmerkende joie-de-vivre-houding tentoonspreidt. Slenterend door de geplaveide, sfeervol verlichte straten van Old Québec vindt u vast een plekje om even op te warmen met een typische ‘Caribou’-cocktail van rode wijn of een glaajse whisky met ahornsiroop-smaak.

Kort reisschema

Dag 1: Vlucht naar Montréal

Dag 2: Montréal

Dag 3: Auto van Montréal naar Mauricie N.P.

Dag 4: Mauricie N.P.

Dag 5: Auto van Mauricie N.P. naar Hotel de Glace

Dag 6: Auto van Hotel de Glace naar Québec City

Dag 7: Québec City

Dag 8: Vlucht naar Nederland

Dag 9: Aankomst in Nederland

Montréal

Montréal, wonderlijke combinatie van oud en nieuw

Montréal is de vaandeldrager van de aanstekelijke ‘joie de vivre’ in Québec! Deze dynamische stad bewijst dat oud en nieuw heel goed samengaan met bezienswaardigheden als het historische stadscentrum Vieux-Montréal, Mont Royal Park, een grote keuze aan theaters, chique boetieks en warenhuizen.

Ondanks, of juist door, winterse temperaturen is Montréal is een eerste klas vakantiebestemming. De geplaveide straten en de Franse straatnaamborden geven u het gevoel in Parijs rond te lopen. Geheel in lijn met de verwachtingen biedt de stad ook een uitstekende selectie van gastronomische restaurants. Verder wachten u boutique hotels, musea, theaters en straatmarkten.

Uniek is het ondergrondse voetgangersnetwerk - meer een 'ondergrondse stad' - van zo'n 35 kilometer(!), gangen die diverse bezienswaardigheden verbinden en zelf boetiekjes, horeca, kantoren, etc. herbergen. Als u niet de kou in wilt, dan kunt u in Montréal eenvoudig de hele dag binnen (lees onder de grond) doorbrengen!

Ook in Montréal zijn er vele festivals en activiteiten in de winter, met als hoogtepunt het twee weken durende Montreal Highlights festival, waarin de stad en al haar facetten centraal staan, cultuur, wine & dine, dans-en theatervoorstellingen, een lichtfestival en veel meer. Andere festivals in de winter zijn het Fete des Neiges (Sneeuwfeest), het Internationale Film & Kunst Festival en het muzikale Igloo Festival.


Mauricie N.P.

Sacacomie Lodge in de Canadese natuur, de plek om sneeuwpret te beleven

Mauricie National Park is een oase van meren en bossen, afgewisseld met heuvels, beekjes en watervallen. U zult verrukt zijn door de diversiteit van de flora en fauna die u hier aantreft.

In de winter is alles natuurlijk anders dan in de zomer. Een dik pak sneeuw bedekt het landschap en de meren zijn met dikke lagen ijs bevroren. Het gebied verandert dan in één groot winter wonderland, een paradijs voor iedereen die eens een echte winter mee wil maken.

Temperaturen van -20 graden celsius deren niet onder stralend heldere hemels, zeker niet als u uw sledehonden voor uw slee gespannen ziet worden. Hun enthousiasme om met u op pad te gaan is hartverwarmend! Een andere typische winteractiviteit is snowshoeing. Vroeger leken ze op tennisrackets, tegenwoordig zijn het lichtgewicht metalen varianten die vastgebonden onder uw schoenen u in staat stellen te voet de onbedorven sneeuwvlakten te verkennen. Of misschien zit u liever op een echte sneeuwscooter en verkent u de omgeving over de bospaden die nu nog slechts voor dit vervoermiddel begaanbaar zijn.

De kou tijdens de winterse buitenervaringen wisselt u af met rozig genieten bij het haardvuur in een wildernislodge of badderen in een hot tub, maar dan wel buiten, onder een schitterende sterrenhemel.


IJshotel

Een koud nachtje, maar vooral een onvergetelijke ervaring!

Het ijshotel, Hotel de Glace in Québec ligt vlakbij de stad. Dit architectonische wonder is daarmee ideaal bereikbaar voor iedereen die wel eens een nachtje in een ijshotel, op een ijsbed, wil overnachten. Een geweldige plek voor een winterse ervaring!

Dit complex is geheeld opgebouwd uit ijs en van 5 januari tot en met 24 maart 2013 open voor een bezoek en verblijf. Naast 'hotelkamers' vindt u er ook een ijsglijbaan en alle normale delen van een hotel, de lobby, de bar, de 'Grote Zaal', maar dan wel van ijs. Zelfs de glazen waaruit u een drankje nuttigt zijn van bevroren water! Het geheel is aangekleed met vele ijssculturen en gewelven van sneeuw, een schitterende magische wereld wacht op u. In de omgeving kunnen diverse winterse activiteiten worden ondernomen.


Québec City

Bent u in Québec rond Carnaval? Dan zult u Bonhomme vast ontmoeten!

Québec City wordt wel de ‘meest Franse stad’ van Canada genoemd. Het is een prettige stad met smalle straatjes, steile trappetjes en oude stadsmuren, hoog tegen een heuvel gebouwd. Cultuur en historie is alom aanwezig. Wandel op uw gemak door het oude centrum of maak een ritje met een paard en wagen. Lekker eten en winkelen zijn een vorm van kunst in het oude Québec, genietn geblazen!.

In de winter heeft de stad zo mogelijk nog meer charme dan normaal. Grote hoeveelheden sneeuw maken van de stad een winterspeeltuin. De hele winter door zijn er activiteiten en geregeld zijn er speciale festivals. Meest in het oog springend is Québec's Winter Carnaval, het op twee na grootste carnavalsfeest ter wereld (na Rio en New Orleans). Geniet van een levensgroot ijskasteel, sneeuwsculpturen, kanoraces op de bevroren rivier, hondenslee races, uiteraard parades en nog veel meer!

Andere festivals om te overwegen zijn Red Bull Crashed Ice en de Winter Vijfkamp. Het eerste is inmiddels gekopieerd hier in Nederland, maar dit is het origineel waarbij durfallen op schaatsen racen op een halsbrekende afdaling. De vijfkamp bestaat hier uit fietsen, hardlopen, skiën, schaatsen en snowshoeing. Liefhebbers gaan natuurlijk schaatsen op de romantische Place D'Youville ijsbaan of op de 3 kilometer lange Lac Beauport schaatsbaan, avonturiers kiezen voor canyoning; afdalen langs de bevroren watervallen in de buurt van Mont-Sainte-Anne. Even buiten de stad kunt u natuurlijk nog eens met sledehonden of een sneeuwscooter op pad, als  daar niet genoeg van kunt krijgen. Ook zijn er in de omgeving diverse skihellingen te vinden. Kortom, Québec City in de winter, dat is plezier in overvloed voor iedereen!


Ø  Indicatieprijs

(afhankelijk van tijdstip van reizen, keuze luchtvaartmaatschappij, accommodaties, lokaal transport en eventuele extra activiteiten)

 

Budget: € 2000,- p.p.

Comfort: € 2500,- p.p.

Luxe: € 3000,- p.p.

 

Inbegrepen in indicatie: Vlucht, accommodatie, vervoer conform programma

Meer informatie over deze reis of een offerte?

Montréal, Mauricie & Québec City

Montréal, Mauricie & Québec City Offerte aanvragen?

Knuffelen met een husky puppy!

Vers gebakken vis bij de lunch, zojuist met ijsvissen gevangen!

Het op twee na grootste carnaval ter wereld vieren met Bonhomme!