Home » Reizen » Canada » West Canada » Ontdekkingen in British Columbia

Ontdekkingen in British Columbia

Bijzondere ervaring, met de kayak de zee op!

Uniek, vliegen in een watervliegtuig, als excursie of naar een wildernis lodge!

Kleurrijk Granville Island is een must in Vancouver

Grizzly beren, de natuurlijke heersers van West Canada

De Nanaimo, culinaire verwennerij op Vancouver Island

Watertaxi en het indrukwekkende Fairmont Empress hotel in Victoria

<        >
British Columbia is een beetje Canada in een notendop. Maak in Vancouver en op Vancouver Island kennis met de schitterende flora en fauna, de boeiende cultuur en de culinaire verrassingen die Canada zo kenmerken!
Oog in oog met orca's!
British Columbia is perfect voor natuur- en wildliefhebbers, hier kunt u op zoek gaan naar grizzly's, zwarte beren, orka's, bultrugwalvissen en grijze walvissen. En als bonus geniet u van het gezellige Victoria en natuurlijk fantastisch Vancouver, de kleurrijke wereldstad, steevast genoemd in de shortlist van best-leefbare steden ter wereld. Slenterend langs de waterkant in Victoria kunt u het indrukwekkende Fairmont Empress hotel niet missen. Een Engelse Afternoon Tea in dit hotel herinnert aan de dagen van weleer. Ook is Victoria een goede uitvalsbasis voor excursies om orca's te spotten. Het schitterende Pacific Rim National Park is het enige nationale park dat geheel op Vancouver Island ligt. Het biedt bescherming aan omvangrijke regenwouden en het bijzondere maritieme leven in de zee voor de kust. Het park wordt gekenmerkt door lange zandstranden, een archipel van eilanden, gematigd oerwoud aan de kust en belangrijke archeologische vindplaatsen van de oorspronkelijke First Nations. Voor een echte Canadese 'wildernis'-ervaring kunt u in een wildernis lodge verblijven. Vaak liggen deze geïsoleerd aan de kust of zelfs op eilandjes en zijn ze slechts per boot of watervliegtuig bereikbaar. Een verblijf in een wildernis lodge is bij uitstek de kans om beren te spotten. Vancouver nodigt uit om culinair te genieten. De vele culturen die hier inmiddels leven hebben gezorgd voor bijzondere fusiongerechten die overal te vinden zijn. Of ga naar Granville Market voor lokale producten. Van regenwouden tot rotskusten en van grote zoogdieren tot zeedieren, in British Columbia wacht het op u!

Kort reisschema

Dag 1: Vlucht naar Vancouver, auto (met ferry-overtocht) naar Vancouver Island/Victoria

Dag 2: Victoria

Dag 3: Victoria

Dag 4: Auto van Victoria naar Pacific Rim N.P.

Dag 5: Pacific Rim N.P.

Dag 6: Pacific Rim N.P.

Dag 7: Auto van Pacific Rim N.P. naar wildernis lodge

Dag 8: Wildernis lodge

Dag 9: Wildernis lodge

Dag 10: Auto van wildernis lodge naar Vancouver

Dag 11: Vancouver

Dag 12: Vancouver

Dag 13: Vancouver

Dag 14: Vlucht naar Nederland

Dag 15: Aankomst in Nederland

Victoria

High Tea in de Fairmont Empress, 'Typically British'!

De Britse sfeer en het historische centrum van Victoria vormen het ideale, rustige begin van een reis in British Columbia. De rijkelijk met bloemen versierde straten nodigen uit tot ontspannen wandelen en hier en daar een terrasje pikken. Extra speciaal is een high tea in het statige Fairmont Empress hotel, dat als een kasteel over de stad lijkt te waken.

Met kleine watertaxi's kunt u eenvoudig andere wijken van de stad bezoeken. Breng een bezoek aan Thunderbird Park, een klein park met een aantal gigantische totempalen. Of neem wat tijd voor Beacon Hill Park, het stadspark met enorme eiken en een groot kunstwerk waar kinderen met water kunnen spelen. In het Royal British Columbia Museum krijgt u een goed beeld van de geschiedenis, inwoners en  geologie van British Columbia. Verbaas u over kunst en cultuur van de First Nations, nagemaakte dorpen en de moderne geschiedenis, lees meer over de regenwouden en het oceaanleven van B.C.

Even buiten de stad liggen de wereldberoemde Butchart Gardens. De aanleg is het levenswerk van Jennie Butchart. De tuinen zijn onderverdeeld in diverse thema's en er worden steeds meer zeldzame planten gepoot. Voor de kust van Victoria vindt u één van de absolute hoogtepunten en 'must-do's' van West Canada. Hier leven een aantal orca families. Deze enorme dieren in hun eigen omgeving zien is een ervaring om nooit te vergeten!


Tofino

Even rust tussen alle activiteiten in Tofino

Tofino is de toegangspoort naar het Pacific Rim National Park. De diversiteit die u hier treft grenst aan het onwaarschijnlijke. Tofino zelf is een leuk vissersdorpje, waar tegenwoordig vooral surfers en andere watersporters samenkomen om te profiteren van de indrukwekkende golven voor de kust. Vanuit het stadje worden ook vele wildlife excursies georganiseerd. Tijdens boottochten door de vele baaien en inhammen is de kans groot dat u walvissen ziet en ander zeeleven. En langs de kust zijn beren vaak bezig eten te vergaren.

Het Pacific Rim National Park aan de westkant van Vancouver Island is zonder twijfel één van de meest populaire natuurgebieden in B.C. Het is voornamelijk bekend geworden door de fjorden, gletsjers en de mystieke stranden, omzoomd door eeuwen oud gematigd regenwoud. Tijdens een wandeling door dit nationale park zult u geen moeite hebben zich alleen op de wereld te wanen, misschien wel in het paradijs!


Wildernis lodge

Zeearenden, zeker zo imponerend als de beren

Vanaf Vancouver Island kunt u voor een verblijf in een echte wildernis lodge kiezen. Vaak zijn dit drijvende lodges, die geheel geïsoleerd ergens langs de verlaten kustlijn liggen. Ze zijn meestal slechts per boot of met een watervliegtuig te bereiken.

De afgelegen ligging van een wildernis lodge biedt bij uitstek de mogelijkheid om grizzly beren in het wild te zien. Het beste seizoen is het najaar, maar al vanaf het voorjaar zijn de beren in de omgeving waar te nemen.

Lodges bieden daarnaast diverse andere wildlife excursies aan. Daarbij gaat het vaak om het spotten van zeeleven, waaronder zeeleeuwen, orca's en andere walvissoorten. Kundige gidsen weten daarnaast veel te vertellen over de flora en fauna die u omringt. Meer actief zijn boswandelingen en het kayakken op zee. Een verblijf in een wildernis lodge is de kers op de Canadese taart!


Vancouver

De nieuwe sky train, tussen stad en luchthaven

Vancouver, de Gateway van de Pacific, staat bekend om haar hoge levenskwaliteit en het voor Canadese begrippen relatief milde klimaat. De stad heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen en is één van de populairste steden ter wereld. En niet voor niets. Vancouver heeft alle kenmerken van een wereldstad, maar wisselt dat af met een dorps karakter in diverse wijken en een omgeving die uitnodigt af en toe de stad achter u te laten.

In het centrum is de sfeer bijzonder aangenaam, bijvoorbeeld op de gezellige terrassen op Robson Street waar anderen de straat op en neer struinen voor de laatste mode en koopjes. Deze chique winkelstraat met vele boetieks en gezellige winkeltjes is het kloppende hart van de stad. Gastown is meer het historische hart, naast vele winkeltjes vindt u er vele hippe en trendy horecagelegenheden, en ook de oude stoomklok op de hoek van Cambie en Water Street. Ook een bezoek waard is Chinatown, samen met die van New York en San Francisco behorend tot de grootste van Noord-Amerika, en het thuis van 'Dr Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden’. De grote hoeveelheid Aziatische invloeden in de stad heeft gezorgd voor een kleurrijke multiculturele mix en vooral een spannende culinaire fusion van smaken. Voor liefhebbers van musea biedt Vancouver u onder meer de Vancouver Art Gallery, het Vancouver Maritime Museum en het Antropologisch Museum.
       
Rondom het centrum strijden bezienswaardigheden als Stanly Park en Granville Island om uw gunst. Het prachtige stukje natuur in het immense Stanley Park (groter dan Central Park NYC!) wordt niet alleen gebruikt om te ontspannen, maar om te sporten op het omliggende pad met de naam ‘False Creek Seawall’. Het Vancouver Aquarium bevindt zich in dit park en verder zijn er sportvelden, meren, zwembaden, stranden, standbeelden, totempalen en diverse plekjes om te picknicken. Op het schiereiland Granville Island is de grootste openbare markt van Vancouver te vinden. In winkeltjes en kraampjes worden handgemaakte artikelen aangeboden, naast veel lokale producten en culinaire lekkernijen      

Net buiten de stad vormt de Capilano Suspension Bridge waarschijnlijk de mooiste attractie van Vancouver. Deze 136 meter lange houten hangbrug biedt een specatculaire blik op de overweldigende natuurlijke omgeving. Het park dat dit alles behelst nodigt uit tot mooie wandelingen, klimmen in boomhuizen en het nader ontdekken van het regenwoud. Uniek is een vluchtje met een watervliegtuig, waarbij u een fantastisch uitzicht over de stad en de eilanden krijgt.


Onderweg, de B.C. Ferries

Veerboten varen af en aan tussen Vancouver Island en het vasteland

Al op de eerste dag, na aankomst in West Canada en het ophalen van uw huurauto, komt u voor het eerst tijdens deze voorbeeldreis oog in oog met de veerboten van B.C. Ferries. Dit efficiënte systeem van veerdiensten zult u vaker gebruiken om te reizen in het westen van British Columbia. De veerboten varen tussen de eilanden, maar ook vaak om oevers van fjorden met elkaar te verbinden. Onderweg kunt u even ontspannen, een hapje of drankje nemen en genieten van uitzichten op de fraaie kustlijnen. Op hun eigen manier zorgen ze daarmee voor een extra ervaring tijdens het reizen in B.C.


Ø  Indicatieprijs

(afhankelijk van tijdstip van reizen, keuze luchtvaartmaatschappij, accommodaties, lokaal transport en eventuele extra activiteiten)

 

Budget: € 2500,- p.p.

Comfort: € 3000,- p.p.

Luxe: € 3500,- p.p.

 

Inbegrepen in indicatie: Vlucht, accommodatie, vervoer conform programma

Meer informatie over deze reis of een offerte?

Cultuur en natuur in West-Canada

Cultuur en natuur in West-Canada Offerte aanvragen?

High Tea in Britse sferen

Brekende golven bij Tofino

Spanning voelen tijdens bear watching

Machtige orca's die onder uw boot zwemmen