Home » Reizen » Amerika » Zuidwest Amerika » Ontdekkingen in Noord-Californië

Ontdekkingen in Noord-Californië

Kleurrijk en sfeervol San Francisco

Ervaar San Francisco, 'ride the cable car'!

Californische wijnen veroveren de wereld, enjoy!

Yosemite, een uitdaging voor natuurliefhebbers

Charme in Carmel

Uitwaaien langs de kust bij Monterey

<        >
Reis door een van de meest veelzijdige stukjes Amerika. Lonely Planet verkoos San Francisco tot nummer 1 bestemming voor 2013. Proef prachtige Californische wijnen, sta oog in oog met imposante sequoia's en verken gezellig Monterey en Carmel.
Yosemite N.P. is groots en imponerend
De diversiteit van Californië is ongekend. In het noordelijke deel van ‘The Golden State’ is San Francisco een van de grote trekpleisters. De multiculturele stad is gebouwd op vele heuvels, schuine straten en hellingen staan u dan ook te wachten. Verken de stad door de bekende cable car te nemen en waai even uit op Fisherman’s Wharf. Ontdek de verhalen rondom gevangeniseiland Alcatraz en spring op de fiets om de indrukwekkende Golden Gate Bridge te bedwingen. De Napa Valley en omgeving is het domein van vele wijngaarden, hier komen vele van de goede Californische wijnen vandaan. Tijd om er een aantal te bezoeken natuurlijk. Breng onderweg naar Yosemite N.P. een bezoek aan de, enigszins onderschatte, hoofdstad van Californië, Sacramento. Niet zo bekend als San Francisco en Los Angeles, maar absoluut een bezoek waard. Yosemite N.P. is zonder twijfel een van de mooiste natuurgebieden van Amerika, met indrukwekkende landschappen, hoge bergen, grootse watervallen en imposante sequoia’s. Verblijf tot slot in een van de gezellige kustplaatsjes aan de Pacific. Monterey en Carmel bieden sfeer, lokale markten en natuurlijk de mogelijkheid om van het strand te genieten.

Kort reisschema

Dag 1: Vlucht naar San Francisco

Dag 2: San Francisco

Dag 3: San Francisco

Dag 4: Auto van San Francisco naar Napa Valley

Dag 5: Napa Valley

Dag 6: Napa Valley

Dag 7: Auto van Napa Valley naar Sacramento

Dag 8: Auto van Sacramento naar Yosemite N.P.

Dag 9: Yosemite N.P.

Dag 10: Yosemite N.P.

Dag 11: Auto van Yosemite N.P. naar Monterey/Carmel

Dag 12: Monterey/Carmel

Dag 13: Monterey/Carmel

Dag 14: Vlucht naar Nederland

Dag 15: Aankomst in Nederland

San Francisco

Californische zeeleeuwen zorgen voor een bijzonder optreden, Alcatraz op de achtergrond

San Francisco wordt aan drie kanten omringd door water. De stad is uitgegroeid tot een van Amerika’s meest favoriete steden en is op te delen in drie grote districten - het centrum, het zuiden en de westelijke kant. Hoewel een grote stad is San Francisco een van de weinige Amerikaanse steden waar te voet en met het openbaar vervoer de stad verkennen aan te raden is, in tegenstelling tot met de auto. Of pak de fiets en rijd over de Golden Gate Bridge, een van de leukste dingen om te doen in San Francisco!

Het beruchte klimaat van San Francisco wordt sterk beïnvloed door de Stille Oceaan. Hoewel het grootste deel van het jaar gematigd met koele, aangename zomers en relatief warme winters is het weer in de stad vooral bekend vanwege de mist die te pas en te onpas opduikt. Maar laat dit u niet weerhouden, en bezoek zeker enkele bekende bezienswaardigheden, zoals de Golden Gate Bridge, Alcatraz, de Japanse theetuin en Fisherman’s Wharf.

Een andere kant van San Francisco is de culturele, zo vindt u er vele musea. De spreekwoordelijke tolerante kant van de stad heeft gezorgd voor levendige en kleurrijke wijken als hippie-achtig Haight Ashbury en gay&lesbian-vriendelijk Castro. En net als in elke grote Amerikaanse stad is shoppen hier van hoog niveau, rondom Union Square, in Chinatown, North Beach, overal eigenlijk...


De Wijnregio

Is dit stukje Californië het paradijs?

Californië is gezegend met een heerlijk klimaat, veel zon en glooiende hellingen. 'The Golden State' produceert dan ook heerlijke wijnen, die steeds meer en vaker hun weg naar onze winkels vinden.

Veel van die wijnen komen uit de regio rond Napa en Sonoma. Deze stadjes vormen de perfecte uitvalsbasis om enkele wijngaarden te bezoeken. En de heerlijke wijnen te proeven natuurlijk! En slenter ook eens een lokale farmer's market en geniet van de vele lokale producten die er aangeboden worden.

Niet ver van de regio en een bezoek waard is Sacramento, de hoofdstad van Californië. De stad biedt een wonderlijke mix van haar hedendaagse rol als politiek centrum en haar rol als bolwerk in het wilde westen van weleer. Van moderne straten vol verkeer wandelt u in een mum terug in de tijd, naar een westernstadje waar de tijd stil lijkt te staan...


Yosemite N.P.

Waar u ook stopt of kijkt, Yosemite is schitterend

Yosemite, misschien wel het bekendste national park van heel Amerika is zeer divers qua landschap. U vindt er door gletsjers uitgeslepen valleien, enorme watervallen, majestueuze rotsformaties en 's werelds grootste en oudste bomen, de sequoia's. Het kan zeer druk zijn, zeker in het hoogseizoen, maar de drukte mag geen reden zijn om Yosemite over te slaan.

Een verblijf van minimaal 2 volle dagen is nodig, maar eigenlijk is 3 nog beter. Yosemite Valley is het hart van het park ,hier kunt u kaarten van het park halen en veel informatie vinden over alles wat met het park te maken heeft. Een handige 1e stop dus! Enkele hoogtepunten om met een bezoek te vereren zijn de prachtige Bridalveil waterval, het grootste blok graniet in de wereld El Capitan en in het zuidelijke deel Mariposa Grove met enorme sequoia bomen, sommige met een basis van wel 10 meter in diameter.

Een ritje met de auto brengt u bij Glacier Point, met mooie panorama's op alle hoogtepunten van Yosemite Valley. Ook een rit naar de Tioga pas is bijzonder. Deze plekken zijn echter onbereikbaar zolang er nog sneeuw ligt, slechts in het late voorjaar en de zomer zijn ze te doen. Uiteraard is het Yosemite National Park uitermate geschikt om te wandelen. Dit is ook zeker aan te raden, er zijn zoveel wandelingen mogelijk dat er voor elk niveau wel iets bijzit.


Monterey & Carmel

Slenteren door Monterey en Carmel, tussendoor tijd voor een terrasje

Niet ver ten zuiden van San Francisco, aan de Pacificsche kust, liggen Monmterey en Carmel. Monterey is een historisch vissersstadje, tegenwoordig vooral bekend voor het feit dat het de achtergrond is voor veel van John Steinbeck's romans, met locaties als Cannery Row en Tortilla Flat. Carmel, of Carmel-by-the-Sea zoals het officieel heet heeft als meest bekende en recente claim to fame haar beroemde ex-burgemeester Clint Eastwood.

Beide stadjes bieden echter veel meer. Monterey is een van de mooiste kuststeden van Californië. Ook vindt u hier een oude missiepost en een grote diversiteit aan zeeleven voor de kust, inclusief zee-otters en zeeleeuwen. Monterey wordt dan ook beschouwd als een van de beste regio's voor duiken in Californië. Het stadje herbergt tevens een van de grootste aquaria in Noord-Amerika, Monterey Bay Aquarium.

Carmel-by-the-Sea straalt nog steeds een natuurlijke schoonheid uit, met gezellige straatjes omzoomd door bomen. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de meer dan 90 kunstgalerieën of een voorstelling bijwonen in het historische Forest Theater.


Ø  Indicatieprijs

(afhankelijk van tijdstip van reizen, keuze luchtvaartmaatschappij, accommodaties, lokaal transport en eventuele extra activiteiten)

 

Budget: € 2000,- p.p.

Comfort: € 2500,- p.p.

Luxe: € 3000,- p.p.

 

Inbegrepen in indicatie: Vlucht, accommodatie, vervoer conform programma

Meer informatie over deze reis of een offerte?

De sfeervolle kant van Californië

De sfeervolle kant van Californië Offerte aanvragen?

Verrassende fusion gerechten wegspoelen met top Californische wijnen

Hoe was het om gevangen te zitten op Alcatraz?

Watervallen donderen langs de rotsen in Yosemite N.P.