Home » Reizen » Amerika » Noordoost Amerika » Ontdekkingen in New England

Ontdekkingen in New England

Overal vuurtorens langs de kust

Relaxen in een van Bostons parken

Wandelen in de Green Mountains

De eerste keer verse kreeft proeven!

Prachtige stranden langs de kust van New England

Ook in de winter is New England een bijzondere vakantiebestemming

<        >
Sfeervol en kleurrijk New England in 2 weken! Ontdek de Amerikaanse historie in het sfeervolle en compacte Boston en ervaar de verrassende ruimte en natuurlijke schoonheid van het noordoosten van Amerika.
Kleurenpracht in de Indian Summer
Sfeervol en kleurrijk New England, één van de meest verrassende vakantiebestemmingen in Amerika! Dompel u onder in de Amerikaanse historie in het sfeervolle en compacte Boston, misschien wel de meest Europese stad van het land. Ervaar vervolgens de verrassende ruimte en natuurlijke schoonheid van noordoost Amerika. Om vervolgens de vakantie af te sluiten met enkele dagen heerlijk relaxen aan de stranden van het sfeervolle Cape Cod. Verwennerij voor uw zintuigen!

Kort reisschema

Dag 1: Vlucht naar Boston

Dag 2: Boston

Dag 3: Boston

Dag 4: Auto van Boston naar White Mountains

Dag 5: White Mountains

Dag 6: White Mountains

Dag 7: Auto van White Mountains naar Green Mountains

Dag 8: Green Mountains

Dag 9: Green Mountains

Dag 10: Auto van Green Mountains naar Cape Cod

Dag 12: Cape Cod

Dag 13: Cape Cod

Dag 14: Cape Cod naar Boston en vlucht naar Nederland

Dag 15: Aankomst in Nederland

Boston

Boston, fraai gelegen, met veel water en groen

Boston is de bekendste en grootste stad van New England en voor Amerikaanse begrippen een zeer oude stad. Het is de ideale plek om te snuffelen aan de geschiedenis van Amerika, wandelend over de Freedom Trail. Even ontspannen doet u in het schitterende Boston Common en drankje neemt u natuurlijk in het, weliswaar toeristische, roemruchte café 'Cheers'. Vlakbij Boston ligt Cambridge, dé universiteitsstad van Amerika en dé plek om het typisch Amerikaanse studentenleven mee te maken.


White Mountains

De Cog Railway

Ten onrechte denken vele reizigers dat het noordoosten van de USA weinig echte natuur meer kent, omdat het beeld van de grote steden van de oostkust overheerst. De White Mountains, op slechts twee uur rijden van Boston, bieden u de ene spectaculaire ervaring na de andere. Het bestaat uit een verzameling prachtige bergruggen die uitnodigen tot het maken van korte en lange verkenningstochten, te voet, met de auto, per trein of vanaf de rug van een paard. Voor de kinderen zijn er ook vele familie-uitjes en attractieparken, de White Mountains bieden voor ieders zintuigen iets bijzonders. Letterlijk hoogtepunt in de White Mountains is Mount Washington, met een hoogte van bijna 2000 meter. De Cog Railway, de oudste tandradbaan ter wereld welke is aangelegd in 1869, beklimt nog altijd de berg.


Green Mountains

Zijn er liefhebbers voor een ijsje?

De Green Mountains, dat is genieten van verse lokale producten, een schitterende omgeving en u mee laten voeren naar vroegere tijden in knusse dorpjes onderweg. Zowel de Green Mountains als de White Mountains vormen ook fantastische decors voor de beroemde Indian Summer. Neem een dagje extra in deze prachtige omgeving en doe het langzaam aan op de schilderachtige weggetjes van Vermont. Bijzondere stadjes, zoals Stowe en Montgomery, zijn goede plekken om eens over een lokale ‘farmers market’ te struinen en te genieten van de verse lokale producten. Uw smaakpapillen worden in Vermont verwend met onder meer overheerlijke appels en 'Maple Syrup'. Voor jong en oud is een bezoek aan de beroemde ijsfabriek van Ben & Jerry’s een must.


Cape Cod

Popperig en vol karakter, de dorpjes op Cape Cod, Martha's Vineyard en Nantucket

Onderweg naar Cape Cod kunt u eventueel een stukje omrijden en een bezoek brengen aan Newport, Rhode Island, waar schitterende herenhuizen herinneren aan vervlogen tijden. Cape Cod zelf is onthaasten in optima forma. Geniet van eindeloze stranden, baaien, vissersboten en houten huizen zover het oog reikt. Dit is het land van ongefilterd licht, primaire kleuren en de felle zon op de vuurtorens. Maak een ontspannende fietstocht, lunch met verse vis in kunstzinnig en ‘gay-friendly’ Provincetown waar de 'flower power' nog lang niet uitgebloeid is of stap aan boord van een schip en ga op zoek naar walvissen. Voor liefhebbers vormt een bezoek aan Martha’s Vineyard of Nantucket het toetje, eilanden voor de kust waar de straten met keien zijn geplaveid en witgepleisterde kapiteinshuizen met Griekse pilaren de hoofdstraat omzomen. Beide eilanden hebben twee gezichten: chic, duur en arrivé, maar ook vrijgevochten, jong, kleurrijk en artistiek. Cape Cod is met recht vakantiebestemming nr. 1 voor de Amerikanen, inclusief de Obama’s, voor jong en oud!


Ø  Indicatieprijs

(afhankelijk van tijdstip van reizen, keuze luchtvaartmaatschappij, accommodaties, lokaal transport en eventuele extra activiteiten)

 

Budget: € 2000,- p.p.

Comfort: € 2500,- p.p.

Luxe: € 3000,- p.p.

 

Inbegrepen in indicatie: Vlucht, accommodatie, vervoer conform programma

Meer informatie over deze reis of een offerte?

Steden en natuur in New England

Steden en natuur in New England Offerte aanvragen?

Kreeft zoals kreeft bedoeld is

Kuchend en puffend omhoog met de Cog Railway

De meest fantastische herfstkleuren in de Indian Summer!