Home » Reizen » Amerika » Noordoost Amerika » Uitgebreid New England

Uitgebreid New England

Sfeer proeven in Boston

'Do as the locals do', dus 'Eat the way the locals eat'!

Kleurenpracht in de Indian Summer

Leuk & smakelijk voor jong & oud!

Omringd door de geuren van bos & zee

Inspiratie voor gevoelens van romantiek

<        >
Welkom in één van de meest verrassende vakantiebestemmingen in Amerika! Studentikoos en historisch Boston en de verbluffende natuurlijke schoonheid in New England, met afwisselend bossen, bergen en een gevarieerde kustlijn. Allemaal in één vakantie!
Sfeervol en kleurrijk New England, één van de meest verrassende vakantiebestemmingen in Amerika! Dompel u onder in de Amerikaanse historie in het sfeervolle en compacte Boston, misschien wel de meest Europese stad van het land. Ervaar vervolgens de verrassende ruimte en natuurlijke schoonheid van noordoost Amerika. Om vervolgens de vakantie af te sluiten met enkele dagen heerlijk relaxen aan de stranden van het sfeervolle Cape Cod. Verwennerij voor uw zintuigen!

Kort reisschema

Dag 1: Vlucht naar Boston

Dag 2: Boston

Dag 3: Boston

Dag 4: Auto van Boston naar Acadia National Park

Dag 5: Acadia National Park

Dag 6: Acadia National Park

Dag 7: Auto van Acadia National Park naar White Mountains

Dag 8: White Mountains

Dag 9: White Mountains

Dag 10: Auto van White Mountains naar Green Mountains

Dag 11: Green Mountains

Dag 12: Green Mountains

Dag 13: Auto van Green Mountains naar Rhode Island

Dag 14: Rhode Island

Dag 15: Rhode Island

Dag 16: Auto van Rhode Island naar Cape Cod

Dag 17: Cape Cod

Dag 18: Cape Cod

Dag 19: Cape Cod

Dag 20: Cape Cod naar Boston en vlucht naar Nederland

Dag 21: Aankomst in Nederland

Boston

De historische Freedom Trail

Boston is de bekendste en grootste stad van New England en voor Amerikaanse begrippen een zeer oude stad. Het is de ideale plek om te snuffelen aan de geschiedenis van Amerika, wandelend over de Freedom Trail. Even ontspannen doet u in het schitterende Boston Common en drankje neemt u natuurlijk in het, weliswaar toeristische, roemruchte café 'Cheers'. Vlakbij Boston ligt Cambridge, dé universiteitsstad van Amerika en dé plek om het typisch Amerikaanse studentenleven mee te maken.


Acadia N.P.

Verse kreeft!

Aan de ruige kust van Maine vindt u het Acadia National Park. Het park is het thuis van veel planten en dieren, en de hoogste berg op de Amerikaanse Atlantische kust. De vele bezoekers kiezen hier voor wandelingen en fietstochten maken of simpelweg ontspannen genieten van de natuur. Op het water zijn diverse excursies mogelijk, een bijzondere tocht is die met een kreeftenvisser, waarbij u meer hoort over de kreeftenvisserij en hoe ze op uw bord belanden. Want dat u een keer kreeft zult eten in New England, dat staat wel vast! Zoals ze in Acadia National Park zeggen: “Wat u ook kiest om te doen, vergeet niet wat tijd vrij te maken om te ontspannen en te genieten van uw tijd in het park”. De filosofie van Senses Travel in optima forma!


White Mountains

Cog Railway in actie

Ten onrechte denken vele reizigers dat het noordoosten van de USA weinig echte natuur meer kent, omdat het beeld van de grote steden van de oostkust overheerst. De White Mountains, op slechts twee uur rijden van Boston, bieden u de ene spectaculaire ervaring na de andere. Het bestaat uit een verzameling prachtige bergruggen die uitnodigen tot het maken van korte en lange verkenningstochten, te voet, met de auto, per trein of vanaf de rug van een paard. Voor de kinderen zijn er ook vele familie-uitjes en attractieparken, de White Mountains bieden voor ieders zintuigen iets bijzonders. Letterlijk hoogtepunt in de White Mountains is Mount Washington, met een hoogte van bijna 2000 meter. De Cog Railway, de oudste tandradbaan ter wereld welke is aangelegd in 1869, beklimt nog altijd de berg.


Green Mountains

Tijd om de smaakpapillen te verwennen!

De Green Mountains, dat is genieten van verse lokale producten, een schitterende omgeving en u mee laten voeren naar vroegere tijden in knusse dorpjes onderweg. Zowel de Green Mountains als de White Mountains vormen ook fantastische decors voor de beroemde Indian Summer. Neem een dagje extra in deze prachtige omgeving en doe het langzaam aan op de schilderachtige weggetjes van Vermont. Bijzondere stadjes, zoals Stowe en Montgomery, zijn goede plekken om eens over een lokale ‘farmers market’ te struinen en te genieten van de verse lokale producten. Uw smaakpapillen worden in Vermont verwend met onder meer overheerlijke appels en 'Maple Syrup'. Voor jong en oud is een bezoek aan de beroemde ijsfabriek van Ben & Jerry’s een must.


Rhode Island

Oog in oog komen met de rijkdom van weleer

Rhode Island is veruit de kleinste staat van Amerika. Op deze kleine oppervlakte heeft zij echter veel te bieden en een paar dagen in Rhode Island zullen dan ook een verrassende aanvulling vormen op al uw ervaringen in New England. Newport is wat ze in Amerika zo mooi noemen ‘Picture Perfect’, met vele schitterende herenhuizen en originele achttiende-eeuwse huizen die nu vaak restaurants en boetiekjes huisvesten. De ‘up-and-coming’ hoofdstad Providence combineert de toegankelijkheid en vriendelijkheid van een dorp met de cultuur en het raffinement van een grote stad vol interessante eetgelegenheden. Met veel kust en eilandjes is het ook genieten van tochtjes op het water en vissersdorpjes als Point Judith. Historisch en hip, natuurlijk, verfijnd en kleinschalig, Rhode Island verpakt eigenlijk het beste van New England in een handig en kleurrijk formaat.


Cape Cod

Martha's Vineyard

Cape Cod is onthaasten in optima forma. Geniet van eindeloze stranden, baaien, vissersboten en houten huizen zover het oog reikt. Dit is het land van ongefilterd licht, primaire kleuren en de felle zon op de vuurtorens. Maak een ontspannende fietstocht, lunch met verse vis in kunstzinnig en ‘gay-friendly’ Provincetown waar de 'flower power' nog lang niet uitgebloeid is of stap aan boord van een schip en ga op zoek naar walvissen. Voor liefhebbers vormt een bezoek aan Martha’s Vineyard of Nantucket het toetje, eilanden voor de kust waar de straten met keien zijn geplaveid en witgepleisterde kapiteinshuizen met Griekse pilaren de hoofdstraat omzomen. Beide eilanden hebben twee gezichten: chic, duur en arrivé, maar ook vrijgevochten, jong, kleurrijk en artistiek. Cape Cod is met recht vakantiebestemming nr. 1 voor de Amerikanen, inclusief de Obama’s, voor jong en oud!


Ø  Indicatieprijs

(afhankelijk van tijdstip van reizen, keuze luchtvaartmaatschappij, accommodaties, lokaal transport en eventuele extra activiteiten)

 

Budget: € 2500,- p.p.

Comfort: € 3000,- p.p.

Luxe: € 3500,- p.p.

 

Inbegrepen in indicatie: Vlucht, accommodatie, vervoer conform programma

Meer informatie over deze reis of een offerte?

Al het goede van New England

Al het goede van New England Offerte aanvragen?

Verser kunt u kreeft niet eten!

Word beroerd door de roerige historie van Amerika

De rijke geschiedenis van de happy few in Newport