Home » Reizen » Amerika » New York City » Wereldstad en haar omgeving

Wereldstad en haar omgeving

Een stijve nek van het omhoog turen!

Het verrassende High Line park!

Top of the World? Nee, Top of the Rock!

Eindeloze strandwandelingen maken...

Vers en lokaal, heerlijk!

Uitnodigend actief...

<        >
New York draagt met recht de eretitel 'The city that never sleeps'. Deze metropool en het sfeervolle Long Island vormen een heerlijk recept voor een weekje weg, een traktatie voor uw zintuigen!
Wereldstad, maar ook met groen en een mooie omgeving
<

Kort reisschema

<

New York - Manhattan

Drukte van belang op Times Square

‘The Big Apple’ is een levendige stad vol tegenstellingen, die voor een ieder wat wils biedt. Deze metropool zal al uw zintuigen dan ook direct op scherp zetten en tot het uiterste verwennen. Het kloppend hart is Manhattan, met bekende highlights als Times Square en Central Park, maar ook levendige wijken als Soho, Little Italy en Greenwich Village.


New York - Harlem

De toekomst van de NBA

Voor een dagje ‘Life of a New Yorker’ kunt u bijvoorbeeld de, naar Nederlandse steden vernoemde, wijk Harlem verkennen. Harlem stond (en bij velen staat) vooral op het netvlies als de bekendste zwarte gemeenschap van Amerika, misschien wel van de hele wereld. De wijk op Manhattan is enorm in opkomst als een van de leukste en mooiste plekken om te leven en wonen, met prachtige gebouwen, mooie parken en vele uitingen van de kleurrijke en smaakvolle Afro-Amerikaanse cultuur.


New York - Brooklyn

Smullen in Brooklyn, bij Habana Outpost

Nog meer 'real-life' New York vindt u in historisch Brooklyn. Dit stadsdeel, ook al vernoemd naar een Nederlandse plaats, is groot(s), divers en het heeft voor elk wat wils. Fiets over de beroemde Brooklyn Bridge, geniet van geschiedenis, stranden, parken, etnische enclaves, nachtclubs, hippe galeries, geweldige lokale restaurantjes en winkels van wereldklasse.


Long Island - de noordkust

Net buiten New York, een heel ander gevoel

Binnen 1 à 2 uur bent u op Long Island en in een andere wereld. Het noordelijke Gold Coast gebied was ooit de thuisbasis van enkele van de rijkste families in Amerika. De regio is herkenbaar vereeuwigd in het beroemde boek ‘The Great Gatsby’. Ook historisch interessant, deze regio staat bol van de illustere verhalen over rum-running (het illegale vervoer van alcohol) en de eerste trans-Atlantische vlucht door Charles Lindbergh.


Long Island - de zuidkust

Vuurtoren op Long Island

Aan de zuidkust van Long Island vindt u charmante baaien met dorpjes op steenworp afstand van de duinen en stranden. Diverse natuurgebieden nodigen u uit voor ontspannen wandelen, door duingebieden, langs het strand, naar vuurtorens. Of maak een tocht met een vissersboot en ervaar hoe het dagelijks leven hier verloopt.


Long Island - The Hamptons

Vele lokale festivals en markten en de zomer

Het verst op het schiereiland vindt u Long Island's Wine Country en de wereldberoemde Hamptons. De wijngaarden openen graag haar deuren om u rond te leiden en in de Hamptons, waar ook de ‘happy few’ graag verblijft, vindt u vele boetiekjes, theaters, trendy restaurants maar zeker ook lokale eettenten die uitnodigen om van lekkernijen als kreeft te genieten. En er is nog zoveel meer, beleven wordt hier met een hoofdletter ‘B’ geschreven, getuige ook de vele lokale festivals. Geniet, en verras uw zintuigen met een bezoek aan Long Island!


<
Meer informatie over deze reis of een offerte?

New York & Long Island

New York & Long Island Offerte aanvragen?

Verrassende lokale wijnen en culinaire festivals

Kleurrijke kakofonie in New York

Het zand tussen je tenen op de lange stranden van Long Island

Oog in oog met het hedendaagse Amerika