Home » Reizen » Amerika » Noordwest Amerika & Rockies » Ontdekkingen in de Rockies

Ontdekkingen in de Rockies

De machtige Rocky Mountains, eindeloos genieten van natuurschoon!

De Durango & Silverton Railroad, een bijzondere combinatie van de Rockies en historie

Salt Lake City, hoofdstad van de Mormonen

Actief in de natuur, dat hoort erbij in De Rockies

Contrast met de Rockies, een bezoek tussendoor aan Monument Valley

Denver, cultureel en vooral sportief een topbestemming!

<        >
Reis van Salt Lake City naar Denver en doorkruis onderweg enkele van Amerika's fraaiste natuurgebieden, zoals Arches N.P., Canyonlands N.P. en Monument Valley. En overal doemen de Rocky Mountains weer op als decor, zeker ook op weg naar Denver.
Ook paardrijtochten horen bij dit deel van Amerika!
Het zuidelijke, meer onbekende deel van de Rockies, leent zich bij uitstek voor diegene die zich ook actief in de natuur wil begeven, denk aan wandelen, mountainbiken en ook raften. Maar ook voor de wat rustigere reizigers is de adembenemende natuur een ongekende belevenis. De omgeving van Salt Lake City is een bekend wintersportgebied. De stad zelf is bekend als hoofdzetel van de Mormoonse gemeenschap en biedt onder meer vele gezellige markten en festiviteiten. Het stadje Moab ligt in het hart van prachtige natuur en is omringd door diverse nationale parken. Het vormt een perfecte uitvalsbasis om de meest prachtige landschappen op aarde te verkennen, terwijl u ’s avonds terugkeert naar de gezelligheid van de bewoonde wereld. Hoewel vrijwel iedereen het beeld van Monument Valley wel kent is oog in oog staan met dit imposante natuurfenomeen iets dat gegarandeerd niet meer van uw netvlies zal verdwijnen. Minder bekend is dat u zich hier op het terrein van de Native Americans bevindt. Een heel andere ervaring treft u in San Juan National Forest en het nabijgelegen Mesa Verde N.P. De historische stadjes Durango en Telluride vormen een prima uitvalsbasis voor het verkennen ervan. Denver, de Mile High City, is geïnspireerd door de schitterende omgeving verworden tot een centrum van outdoor activiteiten, winters avontuur en sport. De stad is dan ook met recht de 'Sporting Capital of America'. Tegenwoordig vindt u er ook vele culturele attracties en een urban lifestyle, vol muziek, culinair vermaak en vele microbrouwerijen.

Kort reisschema

Dag 1: Vlucht naar Salt Lake City

Dag 2: Salt Lake City

Dag 3: Auto van Salt Lake City naar Moab

Dag 4: Moab, Arches N.P. & Canyonlands N.P.

Dag 5: Moab, Arches N.P. & Canyonlands N.P.

Dag 6: Moab, Arches N.P. & Canyonlands N.P.

Dag 7: Auto van Moab naar Monument Valley

Dag 8: Monument Valley

Dag 9: Auto van Monument Valley naar San Juan National Forest

Dag 10: San Juan National Forest, Durango/Telluride

Dag 11: Auto van San Juan National Forest naar Denver

Dag 12: Denver

Dag 13: Denver

Dag 14: Vlucht naar Nederland

Dag 15: Aankomst in Nederland

Salt Lake City

Salt Lake City is vooral ook een stad van festivals en andere activiteiten

Salt Lake City is de grootste stad van de dunbevolkte staat Utah en was de organisator van de Olympische Winterspelen van 2002. De stad ligt op 1.320 meter hoogte en het nabijgelegen berggebied maakt de omgeving van Salt Lake City tot een ideaal wintersportgebied. Maar diezelfde schitterende natuur nodigt ook uit voor een bezoek in andere tijden van het jaar, net als de gezellige markten en festiviteiten die regelmatig plaatsvinden.

De stad is tevens de hoofdzetel van de Mormoonse gemeenschap wereldwijd. In het centrum staat de enorme Mormonentempel op wat poëtisch genoeg Temple Square heet, het symbolische hart van de Mormonenreligie, de Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. Andere interessante plekken om te bezoeken zijn Brigham Young's Beehive House, het This Is The Place Heritage Park en de State Capitol.


Moab en omgeving

Arches N.P., om je klein bij te voelen...

Moab, uitvalsbasis voor de Arches en Canyonlands Nationale Parken. Het kleine stadje omringt u met de warmte en gastvrijheid van een gezellig dorp, temidden van een aantal van de meest prachtige landschappen op aarde. Het prettige klimaat maakt van Moab een plek waar het hele jaar door outdoor evenementen en festivals plaatsvinden. En ook op culinair en shopping gebied heeft het veel te bieden, met een grote verzameling van restaurants, winkels en galeries.

De unieke combinatie van roodgekleurd rotslandschap, twee nationale parken en het koele water van de Colorado rivier heeft Moab tot een van de meest gewilde bestemmingen voor natuurliefhebbers en actievelingen gemaakt. Hier kunt u naar hartelust mountainbiken, wandelen, 4X4 rijden of tochten op de Coloradorivier maken. Voor een meer ontspannen blik op de fraaie natuur hoeft u alleen maar achterover te leunen en de prachtige uitzichten bewonderen.


Monument Valley

Icoon van Amerika, Monument Valley

Monument Valley is zonder twijfel een van de meest gefotografeerde plekken op aarde, en terecht! In deze grote vallei vindt u meesterwerken van Moeder natuur, gigantische zandstenen formaties omlijst door een uitgestrekt woestijnlandschap. De vaak schijnende zon zorgt voor dramatische schaduwen op het landschap. Geen wonder dat dit de locatie werd voor zovele westernfilms!

Monument Valley ligt in het Navajo Tribal Park en is daarmee onderdeel van een reservaat. De Navajo indianen leven hier nog steeds, het is hun land. De wonderlijke formaties hebben voor hen een spirituele betekenis. Zij laten u graag kennis maken met hun cultuur en waarderen het respect naar hun land, gewoontes en rituelen.


Durango & Telluride

Cultuur en historie in bijzonder Mesa Verde N.P.

Durango biedt een verscheidenheid aan outdoor activiteiten en bezienswaardigheden. Klim aan boord van de historische Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad voor een ontspannen tocht door de canyons van het zuidwesten van Colorado's San Juan National Forest, maak mooie wandelingen in de omgeving of pak de mountain bike. In de historische binnenstad vindt u vele restaurants.

Telluride ligt aan de andere kant van San Juan National Forest, ook al in zo'n prachtige omgeving. Naast alle outdoor activiteiten kunt u hier ook in spa's genieten van ontspannen massagebehandelingen. Het stadje zelf is een National Historic District met Victoriaanse architectuur en een leuke, goed bewaard gebleven binnenstad vol met leuke restaurants en winkels.

Niet ver van beide plaatsen ligt Mesa Verde N.P. Hier krijgt u een spectaculaire blik in het leven van de Pueblo mensen die hier leefden, van 600 na Christus tot 1300. Zij leefden in moeilijk bereikbare rotswoningen, waarvan diverse nu te bezoeken zijn.


Denver

Maandelijks de Art Walk in Denver, langs musea en menig gallerie

Denver, de Mile High City, heeft zich steeds meer als een gevarieerde stad ontwikkeld. Van oorsprong was de stad al een Mekka voor outdoor activiteiten, winters avontuur en sport. En met meerdere professionele teams in diverse takken van sport is de stad met recht de 'Sporting Capital of America' te noemen. Kunt u een wedstrijd meepikken, laat die kans dan vooral niet liggen!

Maar tegenwoordig vindt u er ook vele culturele attracties en een urban lifestyle. Stijlvolle restaurants, winkels en nachtclubs bieden alles dat u zich kunt wensen, van
typisch Amerikaans comfort food tot eersteklas sushi, van live muziek in pubs die het lokale Coors bier schenken tot openluchtconcerten. Denver is één van die minder bekende Amerikaanse steden die u vragen om wat extra tijd in hun midden.


Ø  Indicatieprijs

(afhankelijk van tijdstip van reizen, keuze luchtvaartmaatschappij, accommodaties, lokaal transport en eventuele extra activiteiten)

 

Budget: € 2000,- p.p.

Comfort: € 2500,- p.p.

Luxe: € 3000,- p.p.

 

Inbegrepen in indicatie: Vlucht, accommodatie, vervoer conform programma

Meer informatie over deze reis of een offerte?

Het natuurlijke hart van Amerika

Het natuurlijke hart van Amerika Offerte aanvragen?

Een worden met de natuur...

Frisse berglucht in uw longen!

Ogen voor en achter zou mooi zijn, zoveel is er te zien!