Home » Reizen » Amerika » Zuidwest Amerika » Ontdekkingen in Zuid-Californië

Ontdekkingen in Zuid-Californië

Sterren in Hollywood, zoek uw favoriet!

Links, rechts, voor en achter, overal die bijzonder Joshua Tree's

Mysterieus licht in Sequoia N.P.

Vele mogelijkheden voor een leuke dag in San Diego, bv. in Sea World

Onwaarschijnlijke kleurschakeringen in Death Valley N.P.

Relaxen op het strand kan, even actief meedoen natuurlijk ook!

<        >
Verken de vele gezichten van Los Angeles, bezoek minder bekend Sequoia N.P. en Kings Canyon, laat de indrukwekkende woestijnlandschappen van Death Valley en Joshua Tree N.P. op u inwerken en ontspan in tropische sferen in Palm Springs en San Diego.
Cruisen door ongekend natuurschoon
De diversiteit van Californië is ongekend. In het zuidelijke deel van ‘The Golden State’ is Los Angeles en goede plaats om te starten. De zonnige ‘City of Angels’ nodigt uit om te flaneren langs het strand in Venice Beach en Santa Monica en de sterren van Hollywood Boulevard slenterend te verkennen. Het vormt een groot contrast met het overweldigende natuurschoon van Sequoia & Kings Canyon N.P. Het woestijnlandschap van Death Valley is een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Amerika, zo niet ter wereld, verbaas u over de vele gezichten die een woestijn kan bieden. Palm Springs is de favoriete ‘get-away’ voor de rijkere stedelingen, de relaxte sfeer en gezelligheid nodigen uit tot een drankje op een van de vele terrassen. Vergeet niet het nabijgelegen Joshua Tree N.P. te bezoeken, bekend van het gelijknamige album van U2, maar vooral interessant vanwege de bijzondere cactussoorten. In San Diego komt de Mexicaanse invloed dichtbij. In en rond de stad geniet u van mooie stranden en een van de grootste dierentuinen ter wereld, waarna ’s avonds het Gaslamp Quarter wacht met haar bijzondere architectuur, winkels en ruime keuze aan restaurants.

Kort reisschema

Dag 1: Vlucht naar Los Angeles

Dag 2: Los Angeles

Dag 3: Los Angeles

Dag 4: Auto van Los Angeles naar Sequoia & Kings Canyon N.P.

Dag 5: Sequoia & Kings Canyon N.P.

Dag 6: Auto van Sequoia & Kings Canyon N.P. naar Death Valley N.P.

Dag 7: Death Valley N.P.

Dag 8: Auto van Death Valley N.P. naar Palm Springs

Dag 9: Palm Springs & Joshua Tree N.P.

Dag 10: Auto van Palm Springs naar San Diego

Dag 11: San Diego

Dag 12: San Diego

Dag 13: San Diego

Dag 14: Vlucht naar Nederland

Dag 15: Aankomst in Nederland

Los Angeles

Gezelligheid en vermaak op de Santa Monica pier, in de verte Venice Beach

Los Angeles is bij velen vooral bekend vanwege Hollywood en Beverly Hills, de sterren en de Oscars, de Walk of Fame en de pretparken. Maar de stad biedt veel meer. En dat is niet zo vreemd, als u bedenkt dat deze stad ongeveer zo groot als onze Randstad is.

Bij een bezoek aan Los Angeles is plannen en keuzes maken belangrijk om de voor u leukste plekken te verkennen. ‘LA’ is geen New York of San Francisco, waar u gewoon het centrum in wandelt en al lopend van alles tegenkomt. Los Angeles bestaat juist uit een verzameling stadsdelen met allemaal hun eigen karakter, en dát maakt de stad nu juist zo interessant. Kies uit musea, shoppen, pretparken en zoveel meer en bekijk welke plekken u interessant lijken.

Leuke wijken om te bezoeken zijn Santa Monica, West-Hollywood en Hollywood, maar ook Venice Beach, Los Feliz, Culver City en zelfs downtown, ze hebben allemaal hun eigen charme. De een wil graag Rode Drive en de huizen van de sterren in Beverly Hills zien, de ander misschien meer het echte leven in ‘LA’. Wandelen van de ene wijk naar de ander is te ver, maar wandelen over het strand bij Santa Monica en over Hollywood Boulevard, dat kan natuurlijk wel.


Sequoia & Kings Canyon N.P.

Immense sequoia's, niet te fotograferen, dus tijd plannen om het te ervaren!

Sequoia en Kings Canyon zijn twee aan elkaar gelegen parken, die samen als één Nationaal Park worden beheerd. Zoals de naam al aangeeft is de aanwezigheid van de machtige Sequoia's de grootste publiekstrekker, het is qua volume de grootste boomsoort ter wereld. Eenvoudig begaanbare wandelpaden nodigen uit om op diverse plaatsen deze wonderen van Moeder Natuur te aanschouwen en te voelen.

In Kings Canyon National Park ligt een groot, onbedorven en schitterend gedeelte van de Sierra Nevada Mountains. Er zijn diepe, door gletsjers uitgeslepen kloven, ontelbare meren, veel watervallen en bergweiden, en meer dan 20 rotspieken van rond de 4.000 meter hoogte. Het grootste deel van dit park is niet per auto toegankelijk, om meer te kunnen verkennen is dus een iets langer verblijf in de omgeving noodzakelijk.

De meest bezochte gebieden in Sequoia / Kings Canyon National Park zijn de sequoiabossen Giant Forest (met de grootste boom ter wereld, de General Sherman Tree) en Grant Grove, de kalksteengrot Crystal Cave en het ravijn Kings Canyon.


Death Valley

De schoonheid, eenzaamheid en stilte van Death Valley zijn adembenemend

Death Valley is de droogste en heetste plek van heel Noord-Amerika. Ondanks dit imago, of misschien juist wel daardoor, is dit Nationale Park erg populair bij natuurliefhebbers. De hoogste temperatuur die ooit in het park werd gemeten – in 1913 - was 56,7 graden Celcius! De extreme omstandigheden hebben gezorgd voor een unieke flora en fauna, omgeven door prachtige zandduinen, uitzonderlijk mooie rotsformaties, zinderende zoutvlaktes en schitterende woestijnlandschappen.

Populaire bestemmingen zijn de uitkijkpunten Dante’s View, vanwaar je een weids uitzicht hebt over de vallei, en Zabriskie Point, waar je grillig gevormde, kleurrijke rotsen in het woestijnlandschap kan zien. Her en der lopen ook onverharde wegen tussen de rotsformaties. Nabij Stovepipe Wells worden vaak de prachtige zandduinen bezocht. De extreme hitte van Death Valley is vooral voelbaar in Badwater; een zoutvlakte ruim 85 meter onder zeeniveau en daarmee het laagste punt van het hele westelijke halfrond.


Palm Springs & Joshua Tree N.P.

Magisch landschap in Joshua Tree N.P.

De woestijnoase Palm Springs, aan de voet van de Mount San Jacinto, geniet een kleurrijke reputatie. Al decennia komen hier de sterren en happy few om te genieten van het heerlijke klimaat. In de zomer is het er erg warm, maar daarbuiten is het heerlijk toeven. Het stadje en haar omgeving bieden veel ontspanning, genieten van vele restaurants, shoppen in boetiekjes, maar ook prachtige golfbanen en een bijzondere attractie, de Aerial Tramway, een grote kabelbaan naar een hoog gelegen deel van het San Jacinto N.P. 

Joshua Tree National Park kunt u al onderweg naar Palm Springs bezoeken, maar ook een dagtrip vanuit Palm Springs is een optie. Het park is vernoemd naar de Joshua Tree, de creosotestruik (familie van de Yucca en een plant, geen boom!), die het dorre landschap overheerst. Voor velen zullen deze voor eeuwig gekoppeld worden aan het beroemde album van U2, met de foto's van Anton Corbijn op de hoes. Ook vindt u hier andere woestijnvegetatie, diverse cactussoorten en waaierpalmen in diverse kleinere oases die in het park verspreid liggen.


San Diego

Gezellig Gaslamp Quarter in San Diego

Gelegen aan de kust van de Stille Oceaan, in het zuiden van Californië, staat San Diego bekend als 'Finest City in America'. De stad biedt u kilometerslange witte zandstranden, prachtige weer, een overvloed aan leuke attracties voor alle leeftijden en een ontspannen einde van een reis door Californië.

San Diego County bestaat uit een verzameling van charismatische wijken, waaronder Carlsbad, Coronado, Del Mar, het Gaslamp Quarter en de historische binnenstad. Het klimaat in San Diego nodigt uit tot lekker niets doen, maar misschien kiest u juist wel voor een bezoek aan Sea World, Legoland California, de wereldberoemde San Diego Zoo of een van de musea.

De nabijheid van Mexico heeft uiteraard ook de nodige invloeden, qua bevolking en cultuur, maar zeker ook culinair. Multiculturele festivals, lekker eten en een bruisend nachtleven zijn kenmerkend voor San Diego. Even uitwaaien aan het strand of een balletje slaan op de golfbaan zijn ook populaire activiteiten. San Diego staat garant voor onvergetelijk en relaxt einde van uw vakantie.


Ø  Indicatieprijs

(afhankelijk van tijdstip van reizen, keuze luchtvaartmaatschappij, accommodaties, lokaal transport en eventuele extra activiteiten)

 

Budget: € 2000,- p.p.

Comfort: € 2500,- p.p.

Luxe: € 3000,- p.p.

 

Inbegrepen in indicatie: Vlucht, accommodatie, vervoer conform programma

Meer informatie over deze reis of een offerte?

Glamour, woestijnen en the good life

Glamour, woestijnen en the good life Offerte aanvragen?

Tropische smaken en sferen in The Golden State!

Luisteren naar de stilte in Death Valley & Kings Canyon

'California Dreamin'... in de 'Californian Sunshine'...!