Home » Reizen » Amerika » Noordoost Amerika » Ontdekkingen in noordoost Amerika

Ontdekkingen in noordoost Amerika

Ontdek New York op de fiets

Nergens ter wereld is de variatie aan toko's en culinaire speciaalzaken zo groot.

Boston, sfeervol, historisch en ontspannen

On the road zijn is vakantie!

De stranden van Cape Cod lijken eindeloos

In het seizoen walvissen spotten, een must!

<        >
In twee weken de wereldsteden New York en Boston écht ervaren en de vakantie afsluiten met heerlijk relaxen aan de stranden van het sfeervolle Cape Cod.
Strand bij New York? Jazeker!
In twee weken de wereldsteden New York en Boston écht ervaren en de vakantie afsluiten met heerlijk relaxen aan de stranden van het sfeervolle Cape Cod. Reizen door deze regio verbindt twee van de beste ervaringen die Amerika te bieden heeft, het kosmopolitische in de grote steden en de enorme weidsheid in de vrije natuur. In New York heeft u ruim de tijd om het hedendaagse Amerika te ontdekken en kunt u hip dineren, moderne kunst zien en ‘shop-‘til-you-drop’! Maar neem ook wat tijd om een deel van de roerige geschiedenis van het land te ontdekken, wandelend langs de Freedom Trail in Boston... De prachtige, langgerekte stranden van Cape Cod vormen het welkome tegenwicht voor alle hectiek in de steden. Ook de landelijke sfeer, vele fietspaden door de duinen en lokale culinaire versnaperingen op Cape Cod zullen uw zintuigen verwennen.

Kort reisschema

Dag 1: Vlucht naar New York

Dag 2: New York

Dag 3: New York

Dag 4: New York

Dag 5: Trein van New York naar Boston

Dag 6: Boston

Dag 7: Boston

Dag 8: Boston

Dag 9: Auto van Boston naar Cape Cod

Dag 10: Cape Cod

Dag 11: Cape Cod

Dag 12: Cape Cod

Dag 13: Cape Cod

Dag 14: Cape Cod naar Boston en vlucht naar Nederland

Dag 15: Aankomst in Nederland

New York

Brooklyn Bridge, icoon en verbinding tussen Manhattan en upcoming Brooklyn

De eerste indrukken van New York, kijkend vanuit het vliegtuig, zullen uw zintuigen gelijk op scherp zetten. ‘The Big Apple’ is een levendige stad vol tegenstellingen, die voor een ieder wat wils biedt. De lijst van bezienswaardigheden en activiteiten, bekend en onbekend, is eindeloos. En met wat meer tijd in de stad dan slechts een paar dagen kunt u ook verrassende stadsdelen als Harlem, Brooklyn of The Bronx bezoeken, elk met een eigen karakter en elk sterk in opkomst. Een verblijf van minimaal 3 à 4 dagen is dan ook een must. 


Boston

Fraai stadspark, de Boston Common

Van New York naar Boston reist u het prettigst per trein. In zo’n 4 uur van hartje New York naar hartje Boston, lekker ontspannen in een ruime en comfortabele coupé (vergelijk ICE/Thalys), terwijl het mooie landschap buiten voorbij glijdt.

Boston is een van de oudste steden van Amerika. De hoofdstad van de staat Massachusetts staat bol van de bezienswaardigheden. Geen wonder, want Boston is de bakermat van de Amerikaanse Revolutie, oftewel de Onafhankelijkheidsoorlog tegen de Britten. Verken de straten van Beacon Hill en haar kleine boetiekjes, ga picknicken in de Boston Common, wandel de Freedom Trail en proef de roerige historie. Boston is ook één van de belangrijkste studentensteden met onder meer Harvard en MIT binnen haar grenzen. Behalve historisch maakt dit van Boston ook nog eens een levendige stad, vol restaurants en andere uitgaansgelegenheden.


Cape Cod

Herkenbare typische sfeer van New England en Cape Cod

Het schiereiland Cape Cod biedt veel mooie stranden, gezellige dorpjes en andere belevenissen. Om alle vrijheid te hebben dit prachtige gebied te verkennen is een auto het ideale vervoermiddel. Vanuit Boston rijdt u op uw gemak in slechts enkele uren naar Cape Cod.

De steden op Cape Cod worden vaak getypeerd als broeders en zusters, ze delen een aantal kwaliteiten, maar zijn elk toch verfrissend anders. De één is meer traditioneel, een ander juist dynamisch en weer een ander heel stijlvol. Maar allen staan bol van charme en bieden u het beste van noordoost Amerika. De lange kustlijn en zandstranden, vele vuurtorens, lokale marktjes en kilometers fietspaden geven Cape Cod dat typische knusse New England gevoel. Bij uitstek dé plek voor een ontspannen einde van een vakantie!

TIP: Rijd een klein stukje om en bezoek onderweg het bijzondere Newport in Rhode Island, de kleinste van alle 50 Amerikaanse staten.


Ø  Indicatieprijs

(afhankelijk van tijdstip van reizen, keuze luchtvaartmaatschappij, accommodaties, lokaal transport en eventuele extra activiteiten)

 

Budget: € 2000,- p.p.

Comfort: € 2500,- p.p.

Luxe: € 3500,- p.p.

 

Inbegrepen in indicatie: Vlucht, accommodatie, vervoer conform programma

Meer informatie over deze reis of een offerte?

New York, Boston & Cape Cod

New York, Boston & Cape Cod Offerte aanvragen?

Proef van de beste zeevruchten op Cape Cod

Gefluister van stemmen uit vervlogen tijden in historisch Boston

Voel de energie van New York in al je porin