Home » Amerika » Monmouth Plantation

Monmouth Plantation

De sfeervolle en historische aanblik van de Monmouth Plantation

Met een beetje verbeelding je terug in de tijd wanen, de lobby van Monmouth Plantation

De schitterende tuinen van de Monmouth Plantation

Katoen, daar was het in die tijd allemaal om te doen...

Natchez ligt aan de Bluess Highway, de 61, een 'true blue' All American Road Trip!

<       >
De Monmouth Plantation is een vroeg 19e eeuws herenhuis, een Nationaal Historisch Monument gelegen in fraai aangelegde tuinen. Deze Inn weerspiegelt in alles de charme van The Deep South, inclusief gracieuze gastvrijheid, een uitstekende keuken en een wijnproeverij.

Beschrijving

De elegant ingerichte kamers en suites in de Monmouth Plantation zijn ‘picture perfect’ voorbeelden van hoe het destijds geweest moet zijn hier te leven, de sfeer doet direct denken aan en verlangen naar een vervlogen tijdperk. Gelegen in het hoofdgebouw of een van de acht bijgebouwen zijn ze voorzien van antieke en vooroorlogse meubels, sommige hebben een jacuzzi en een open haard. Maar uiteraard mag u daarnaast ook alle comfort van nu verwachten!

Uw zintuigen worden optimaal geprikkeld tijdens het verblijf, tijdens de inbegrepen rondleiding door de historische gebouwen en genietend van het heerlijke ontbijt. Of tijdens het dwalen door de zorgvuldig gekoesterde tuinen, begeleid door het zachte gezoem van de krekels. U wandelt te midden van bloeiende magnolia's, rozen, azalea's en een prachtige collectie beelden. Verder geniet u van de typische 'Southern Hospitality' tijdens de gratis Cocktail Hour en kunt u dineren in stijl in de historische salon, aan een tafel gedekt met fijn linnen, glanzend zilveren bestek en elegant servies.


Ligging

Ligging

Natchez is de oudste stad aan de rivier de Mississippi, zelfs ouder dan New Orleans. De Monmouth Plantation ligt zich op een van de heuvels rond de historische stadskern, op zo’n vijf minuten van het historische zakendistrict met antiekwinkels, horeca, vele bezienswaardige Antebellum Herenhuizen en uiteraard de machtige Mississippi, waar u ook nog een originele paddlewheeler vindt.


Faciliteiten

Faciliteiten

De Monmouth Plantation biedt natuurlijk alle faciliteiten die u van een stijlvolle luxe accommodatie mag verwachten.
LET OP: Vanwege het historische karakter zijn er in de gebouwen geen liften beschikbaar!

Diverse activiteiten zijn bij uw verblijf inbegrepen, waaronder:
- Dagelijkse historische tour door het huis
- Zelf-begeleide rondleiding door de tuin
- Wi-Fi in elke kamer en in de gemeenschappelijke ruimtes
- Mogelijkheden om te vissen in de vijvers op het terrein, visgerei wordt geleverd

Tegen betaling kunt u uw zintuigen nog meer verwennen, met onder meer:
- Spa-service, op verzoek in uw eigen kamer/suite
- Wijnproeverijen

Daarnaast is er een actieve Concierge Service, die op verzoek diverse activiteiten organiseert, waaronder:
- Sightseeing tours in en rond Natchez
- Koetsrit door het historische centrum van Natchez
- Ballonvaarten met take-off (opstijgen) vanaf het gazon van Monmouth
- Tickets voor het bezoeken van andere vooroorlogse landhuizen in Natchez
- Persoonlijke rondleidingen door het historische Natchez
- Golfen bij Beau Pré Country Club


Mag het ietsje meer zijn, 'in de voetsporen van...'

Mag het ietsje meer zijn, 'in de voetsporen van...'

De Monmouth Plantation is nooit een echte plantage geweest, maar de residentie van een plantagehouder (en in die dagen ook slaveneigenaar). Het is, mede daarom, lid van de ‘Historic Hotels of America’. Hier verbleven en genoten op het terras, sinds het een hotel is, vele beroemdheden, zoals James Woods en Alec Baldwin. Of misschien slaapt u wel in de suite waarin toenmalig President Clinton en zijn vrouw Hillary verbleven!

Naast aangemerkt zijn als Nationaal Historisch Monument, hebben de bijzondere historie gecombineerd met de uitstekende kwaliteit de Monmouth Plantation al vele onderscheidingen en eervolle vermeldingen opgeleverd, waaronder ‘Gold List’, ‘#4 Best Small Luxury Hotel in North America’ en 'Top 50 Reader's Choice Award' door Condé Nast, ‘Top 10 Romantic Places’ door USA Today en ‘Most Romantic Inn’ door AAA Southern Traveler.


Locatie in Natchez, MS