Home » Amerika » Noordoost Amerika

Noordoost Amerika

Noordoost Amerika is steden, maar vooral ook karakteristieke dorpjes en fraaie natuur

Even een snelle hap in 'The Big Apple'

De natuur verkennen, per fiets, te voet, de mogelijkheden zijn legio

Chicago, een van de grote steden, tevens het startpunt van de legendarische Route 66!

Washington D.C., vol monumentale bouwwerken, maar ook vol gezellige wijken

Ook in de winter is noordoost Amerika top!

<        >
Het 'oude' Amerika, waar de eerste kolonisten zich vestigden, heeft een rijke historie en gevarieerd landschap. Het noordoosten van Amerika is verrassend divers, een fraaie mix van gezellige en trendy wereldsteden als New York, Boston en Washington D.C., maar ook de natuur van New England en de imposante Niagara watervallen.

Historie vs. Heden

Voor velen het eerste beeld van Amerika

De grote steden bieden u een kijkje in het hedendaagse Amerika, maar ook veel historie. Gaat u voor hip dineren, moderne kunst en shopping? Of voor de roerige geschiedenis van het land, de Boston Tea Party, de Amerikaanse Burgeroorlog, de Onafhankelijkheidsverklaring? Of toch de tijd nemen en ruimte creëren om van beide werelden te genieten?


Bright Lights, Big Cities

Boston, combinatie van sfeervolle historie en het levendige 'nu'

New York, ‘The Big Apple’, is een levendige stad vol tegenstellingen, die voor een ieder wat wils biedt. Deze metropool zal al uw zintuigen dan ook direct op scherp zetten en tot het uiterste verwennen. Ook in het noordoosten vindt u het sfeervolle en wat studentikoze Bosten. Een verblijf van minimaal 3 dagen in elk van deze steden is aan te raden, een week kan makkelijk gevuld worden met elke dag een andere ervaring! Twee van de andere grote steden in dit deel van het land zijn Washington D.C., monumentale regeringsstad en verrassend hip en levendig, en Philadpelpihia, shoppersparadijs, historisch belangrijk en door liefhebbers liefkozend 'Philly' genoemd.


Nature Calls

Natuur, sfeer en de kleuren van de Indian Summer in New England

De natuur in het noordoosten van Amerika staat bol van bijzondere, bekende ervaringen, maar zeker ook weinig ontdekte juweeltjes. Langs de gehele kustlijn vindt u prachtige zandstranden afgewisseld met ruige rotskusten. Hier wachten de langgerekte stranden van Cape Cod, maar ook het fraaie Acadia N.P. Ze nodigen u uit tot ontspannen en, in de zomermaanden, een duik in de zee, of juist actief bezig zijn en je één voelen met de natuur. Minder bekend zijn de verbluffende Great Smokey Mountains, op de grens met het zuidoosten van Amerika. Denk Ardennen, maar dan in het kwadraat en op z'n Amerikaans nog 10 keer zo groot! Wel bekend zijn natuurlijk de imposante Niagara Falls op de grens met Canada. En reist u in de herfst, geniet dan van de veel geroemde kleurenpracht van de Indian Summer.


Quality Time

Bijzondere vorm van kunst, WaterFire in Providence, Rhode Island

Met al die bezienswaardigheden is het verleidelijk om in het noordoosten van Amerika alles mee te willen pakken. Daardoor is er echter minder kans op unieke ervaringen, ontmoetingen met bijzondere mensen, op onverwachte plekken en momenten. Dat leuke gesprek in dat lokale restaurantje in Brooklyn, die walvissen die ineens voor de kust hun kunstjes vertonen, de smaak van de homemade maple siroop op de farmers market, het lokale festival waarbij het hele dorp uitloopt. Tijdens de voorbeeldreizen op onze website proberen we daar al wat meer tijd voor in te ruimen, als inspiratie maar ook als handvat voor een persoonlijk gesprek met u!


Voorbeeldreizen

Een stijve nek van het omhoog turen!

Wereldstad en haar omgeving

New York & Long Island (9 dagen)

Ontdek New York op de fiets

Ontdekkingen in noordoost Amerika

New York, Boston & Cape Cod (15 dagen)

Overal vuurtorens langs de kust

Ontdekkingen in New England

Steden en natuur in New England (15 dagen)

Sfeer proeven in Boston

Uitgebreid New England

Al het goede van New England (21 dagen)

Bijzondere hotels

Genieten van sfeer, rust en natuur in de fraaie Stowe Mountain Lodge!

Stowe Mountain Lodge

Stowe, VT