Home » Amerika » Noordwest Amerika & Rockies

Noordwest Amerika & Rockies

Ongerepte kustlijn en prachtige vergezichten over de Grote Oceaan in Oregon en Washington

Portland; bijzondere stad, leefbaar, kleurrijk, groen en vol karakter!

Canyonlands N.P., oogverblindend en ongekend natuurschoon om eindeloos te dwalen!

Machtig gezicht, bisons in het wild! Stoppen is verplicht... (en ook verstandig!)

Mount Rushmore, een van Amerika's grootste, letterlijk en figuurlijk, iconen...

Yellowstone N.P., oudste nationale park ter wereld vol prachtige geothermische activiteiten!

<        >
Nergens komt u dichter bij het klassieke beeld dat we van Amerika hebben dan hier, met ruig natuurschoon, vriendelijke mensen, ranches en gehuchten waar de tijd stil lijkt te staan... Maar u vindt er ook gezellige steden en vooral een gezonde, 'groene' levenshouding.

Washington & Oregon

Sfeervol Portland met op de achtergrond Mt Hood

Het noordwesten van Amerika herbergt een schat aan natuurschoon, Washington State (niet te verwarren met de hoofdstad van Amerika, Washington D.C. in het oosten) en Oregon bieden de avontuurlijke reizger een divers landschap met vulkanen, een wonderschone kust en een aantal fantastische nationale parken.

Wat misschien minder bekend is, in trendy steden als Seattle en Portland ervaart u de relaxte levenshouding die hier heerst. En het zijn ook nog eens enorm levendige steden, met veel uitingen van kunst, cultuur en muziek. In dorpjes op het platteland is men ook al zo ontspannen en hier treft u de onovertroffen gastvrijheid die deze regio zo kenmerkt.


De Rocky Mountains

Verblijven op een ranch is een must in deze regio, genieten van het ware buitenleven!

De Rocky Mountains (vaak liefkozend Rockies genoemd) is een hooggebergte dat zich uitstrekt van British Columbia in Canada tot New Mexico in Amerika. Het overgrote deel is nog een ware wildernis en een paradijs voor natuurliefhebbers. Vooral in de zogeheten Rocky Mountain Staten (Idaho, Montana, Wyoming, South Dakota en North Dakota) ervaart u nog die sfeer van 'Wild West USA'!

Waar u dit gebied ook bezoekt, u zult versteld staan van de grootsheid. Overal zijn belangrijke delen aangemerkt als beschermd natuurgebied of nationaal park. Zij nodigen uit tot een langer verblijf, zodat u voldoende tijd heeft om te wandelen of andere activiteiten te ondernemen. Maar zelfs als decor voor een ritje met de auto zijn de Rockies een van de mooiste plekken in Amerika.


Nature Calls

Indrukwekkend Crater Lake, van het vroege najaar tot late voorjaar nog (deels) in sneeuw gekleed!

In het noordwesten en de Rockies ervaart u de natuur in vrijwel al haar facetten. Of het nu om bergen gaat, om watervallen, uitgestrekte bossen, diepe groene valleien, woestijnachtig terrein, diepblauwe meren, of zelfs de zee, het is er allemaal.

Afhankelijk van het deel dat u in het noordwesten bezoekt kunt u tijd plannen in bijvoorbeeld Olympic, North Cascades, Crater Lake en Glacier National Park.

In de Rockies vindt u nog meer natuurschoon. Bijzonder om te bezoeken zijn onder meer de Arches, Canyonlands en Yellowstone Nationale Parken. Het echte buitenleven wacht u hier.

Dit deel van Amerika biedt u tevens de kans om kennis te maken met het verleden van het 'Wilde Westen' en de sfeer van cowboys en indianen mag u ook niet missen, overweeg een verblijf van enkele dagen op een echte ranch! En ervaar ook de rijke cultuur van de Native Americans.

 


'The Great Outdoors'

Noordwest Amerika & de Rockies, voor de ware fijnproever onder de reizigers!

De Rockies en het noordwesten van Amerika zijn bij uitstek voor het prikkelen van uw zintuigen. Kijk eindeloos ver, geniet van indrukwekkende panorama's. Luister naar de verhalen van de Native Americans en over de tijd van de cowboys. Ruik de frisse berglucht. Proef de innovatieve gerechten, vers en met ingrediënten zo van het land. Voel je tot rust komen, een worden met de natuur.

Of ontdek nog meer aspecten van The Great Outdoors, de diverse flora en fauna, de ongekende mogelijkheden om actief bezig te zijn. Misschien de minst bekende en bezochte regio van Amerika, maar misschien daarom juist wel een van die onontdekte pareltjes die garant staan voor geweldige ervaringen en eindeloos vakantieplezier!


Voorbeeldreizen

De machtige Rocky Mountains, eindeloos genieten van natuurschoon!

Ontdekkingen in de Rockies

Het natuurlijke hart van Amerika (15 dagen)
Video