Home » Canada » Oost Canada

Oost Canada

Fraaie natuur en eindeloze wegen voor ongeremd reisplezier!

Gevarieerde fauna, op het land en in de zee!

<    >
Verrassend Canada wacht u in het oosten. Steden als Toronto, Montréal, Québec City en Halifax bieden een mooi contrast met de grote hoeveelheid natuurschoon en de sfeervolle dorpjes die u hier aantreft.

Oost-Canada, verrassend anders

Lunenburg, 'picture perfect'

Bij Oost-Canada denkt u al snel aan Ontario en Québec, maar feitelijk is Atlantic Canada natuurlijk ook Oost-Canada. In de verrassend levendige en gezellige steden als Toronto, Ottawa, Montréal, Québec City en Halifax kunt u zich vermaken met musea, vele attracties, shoppen en culinaire verrassingen. Elk heeft zijn eigen charme, cosmopolitisch in Toronto en Montréal. vol charme en historie in Québec City, elk zal u een warm welkom heten!

De natuur in dit deel van Canada is verrassend divers, een mooie mix van ruige kusten, lange stranden, uitgestrekte bossen, valleien, fjorden en bergen, meren, watervallen en rivieren. En die natuur wordt bevolkt door vele diersoorten, van rendieren, elanden en beren tot walvissen en Jan van Genten. In de natuur kunt u dan ook genieten van het typisch Canadese buitenleven. U kunt er wandelen, tennissen, golfen, paardrijden, roeien, windsurfen, mountainbiken en nog veel meer.

In Québec, maar eigenlijk heel Oost-Canada zijn 'savoir vivre' en 'joie de vivre' typerend voor het leven daar. Een reis in Oost-Canada betekent overnachten in lodges in de vrije natuur en het goede leven ervaren. En de innerlijke mens wordt ook verwend, u bent in Oost-Canada in het hart van de Canadese maple syrup-industrie. Deze delicatesse is de trots van Canada en wordt gemaakt van het sap van Esdoornbomen. De goudkleurige stroperige siroop smaakt zoet maar mild. Traditioneel gebruikt op 'pancakes', tegenwoordig terug te vinden in de meest uiteenlopende producten, van worstjes tot in whiskey's. Een reis door Oost-Canada is verrassend anders en staat borg voor afwisseling.


Ontario

Toronto, de meest 'Amerikaanse' stad en shoppersparadijs!

Ontario is een grote provincie die bol staat van de musea, natuur, cultuur en bezienswaardigheden. Allereerst vindt u in Ontario de bruisende metropool Toronto. Dit is de meest 'Amerikaanse' stad in heel Canada met een werelds karakter. Naast vele bezienswaardigheden die je van een grote stad mag verwachten biedt Toronto ook veel gezellige, mulitculturele buurtjes. En..., het is een geweldig alternatief voor New York als het om winkelen en 'Christmans shopping' gaat! De hoofdstad van Canada, Ottawa heeft meer een ruimtelijk en landelijk karakter.

Niet ver van Toronto liggen de imposante Niagara Falls, een bezoek meer dan waard. En daar vlakbij de wijnregio rond het charmante stadje Niagara-on-the-Lake. Natuur is er ook in overvloed in Ontario, van de Thousands Islands in de Saint Lawrence River tot de bossen en meren van het Algonquin Provincial Park. Algonquin is een overweldigend natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen of bijvoorbeeld een kano kunt huren. Ontario is tevens een provincie waar u oog in oog kunt komen met de oorspronkelijke bewoners van Canada, de First Nations, bijvoorbeeld op Manitoulin Island, westelijk van Toronto.


Québec

Noordamerikaanse uitstraling vermengd met Europese sferen, dat is waar het om draait in Québec. De provincie is de grootste van Canada en misschien wel de grootste verrassing van het land. Hier heeft men de Franse taal en cultuur hoog in het vaandel staan. Een groot deel van hen spreekt ook Engels, al is het met een charmant Frans accent.

Verbaas u over de historische delen van de steden Montreal en Québec City. Dit deel van Noord-Amerika heeft een lange geschiedenis en is daardoor zeer interessant voor cultuurliefhebbers. De huidige bevolking van Québec 'leeft en ademt Joie de Vivre', het goede leven en gezelligheid. Vanwege de Franse invloeden biedt de lokale keuken een combinatie van de Canadese en de Europese smaken, Québec is dan ook synoniem voor lekker eten en drinken.

Het landschap is afwisselend en loopt uiteen van pure wildernis tot sfeervolle dorpjes en van valleien en heuvels tot de machtige St.-Lawrence River. Ook veel diersoorten voelen zich thuis in Québec, wie weet ziet u hier herten, beren en papegaaiduikers. Of maak een walvisexcursie! Verspreid over de provincie vindt u vele schitterend gelegen lodges, dé manier om de natuur van Oost-Canada en Québec in het bijzonder te ervaren!


Atlantic Canada

Een Inukshuk, spiritueel stenen bouwwerk van de Inuit

Atlantic Canada is een lieflijke combinatie van kleine vissersplaatsjes, zacht glooiend landschap, ruige kusten en Canadese gastvrijheid. Deze streek omvat de provincies Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island en Newfoundland & Labrador. Natuurliefhebbers vinden hier een paradijs: elanden en walvissen, fjorden en watervallen, uitgestrekte bossen, meren, rivieren, kale bergtoppen en zelfs drijvende ijsbergen!

Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia,biedt bezienswaardigheden als de Citadel, een groot fort op een heuvel, de pieren met veel gezellige boetieks en restaurantjes, de Titanic Graveyard en het historische Province House. Nova Scotia is daarnaast gezegend met ruige kusten vol vuurtorens en nationale parken als Kejimkujik, ideaal voor buitenactiviteiten. Kleine dorpjes als Lunenburg brengen sfeer met hun fraaie ligging en multiculturele invloeden. In het westen van Nova Sctoia kunt u walvissen zien en het natuurfenomeen van de Bay of Fundy, waar eb en vloed het landschap gedurende de dag dramatisch van elkaar laten verschillen. De Cape Breton Highlands kunt u verkennen middels 1 van de mooiste autoroutes in Canada, vol prachtige panorama's. Historisch interessant zijn de Alexander Graham Bell National Historic Site, waarvandaan de eerste telegrafische verbinding met Europa werd gemaakt, en Louisbourg, een groot fort uit 1700 en nu een prachtig openluchtmuseum waar u wordt ontvangen historische kledij.

New Brunswick is een meer Frans georiënteerde provincie, niet zo vreemd, het grenst immers aan Québec. De Franse invloeden komen door de Acadians die zich hier begin 18de eeuw vestigden. Ook deze provincie grenst aan de Bay of Fundy, dus ook hier de metershoge getijdewisselingen. Zo sterk zelfs dat er op de Saint John River geraft kan worden op de stroomversnellingen die ontstaan! Bezoek zeker ook de Hopewell Rocks, bij eb zijn er prachtige wandelingen te maken, over uitgestrekte roodgekleurde stranden en boardwalks. Een andere bijzondere plek is Kouchibouguac National Park, waar een moeraslandschap en duinen het thuis vormen voor onder meer trekvogels, zeehonden, elanden en beren.

Prince Edward Island, vaak kortweg P.E.I. genoemd, is de kleinste provincie van Canada. U bereikt dit eiland per ferry of over de indrukwekkende, 13 kilometer lange(!), Confederation Bridge. Op het eiland vindt u een mix van roodgekleurde aarde, rode kliffen, prachtige stranden en veel flora en fauna. Het charmante Charlottetown is de hoofdstad, een prima uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Met de auto, maar nog beter met de fiets!

Newfoundland & Labrador is de meest afgelegen regio in Atlantic Canada. Geniet van kleine dorpjes en vuurtorens langs de kust, maar het zal niet verbazen dat de verhoudingen hier helemaal doorslaan naar de natuurbeleving. Maak bootexcursies op zoek naar papegaaiduikers en walvissen. Zie imposante ijsbergen voorbijdrijven, vanaf een boot, vanuit een kayak of zelfs vanaf de kust. Nationale parken als Terra Nova en Gros Morne zijn ware juwelen van Moeder Natuur en bieden eindeloze mogelijkheden voor outdoor plezier en het zien van wildlife, waaronder elanden, rendieren, visarenden en bevers. Een belangrijk stukje geschiedenis tussen al het natuurgeweld vindt u in L’Anse aux Meadows, waar als eerste Europeanen de vikingen aan land kwamen. U ziet op deze Unesco World Heritage Site de overbljifselen van een nederzetting uit het jaartal 1000.


Voorbeeldreizen

Op veel plekken staan prachtige ijssculpturen zomaar in de voortuin!

Québec in de winter

Montréal, Mauricie & Québec City (9 dagen)

Atlantic Canada nodigt uit tot actief zijn in de buitenlucht

Ontdekkingen in Atlantic Canada

Sfeervolle mix van natuur en cultuur (15 dagen)

Bijzondere hotels

Lac Sacacomie en de schitterende omgeving voor uzelf!

Sacacomie Lodge

Saint-Alexis-des-Monts, QC

Zelf rijden?

Omringd door bergen in West-Canada

Cruise Canada

Camperhuur